https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Inredningsakademin
Inredningsakademin

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Distansutbildning

 • Längd

  1 termin

 • Lärosäte

  Inredningsakademin

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  Löpande

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Certifierad Inredare samt titeln certifierad Homestylist

 • Kategorier:

  Arkitektur, Design & Inredning

 • KontaktTel: 0770-770180
  Mail: info@inredningsakademin.se


Inredningsakademin

Inredningsakademin

Inredningsakademin erbjuder en rad olika yrkesutbildningar enligt nedan. Vi hoppas att du hittar en utbildning som passar dig för en start av din karriär eller för ditt karriärbyte.Läs mer

Inredningsutbildning


Inredningsakademin är Sveriges största sammanslutning av Inredare och Homestylister med kontor runt om i Sverige. Vi erbjuder Sveriges mest innehållsrika och modernaste inredningsutbildningar.

Om utbildningen

Yrkesutbildning - Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist Distanskurs med fyra helgträffar i Stockholm eller renodlad distans i Kursportal.

Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Genomgången utbildning med godkända prov ger dig båda titlarna Certifierad Inredare och Certifierad Homestylist.

Inredningskursen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som Inredare och/eller Homestylist efter genomgången utbildning. Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter.

DISTANS MED HELGTRÄFFAR

Under utbildningen kommer du att träffa våra sju erfarna föreläsare med olika specialområden. Utbildningen omfattar en termin med träffar fyra helger (steg 1-4). Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Utbildningen bedrivs på deltid mellan träffarna och studierna går utmärkt att kombinera med ett heltidsjobb. Mellan träffarna görs hemuppgifter.  Inga förkunskaper krävs. Dock bör du ha en viss datorvana.

Alternativt läser du på renodlad distans utan träffar. Om du läser på renodlad distans utan helgträffar har du tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal.

"Det känns som att jag lärt mig otroligt mycket på kort tid och gått från att vara en glad amatörinredare till någon som nu vågar ta sig an riktiga uppdrag som Inredare och Homestylist."
Marika Lehtasalo, Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist

Kursportalen

Du kommer att få se korta filmer med våra föreläsare som presenterar sig själva och respektive kursdel samt med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter. Slutprov för certifiering. Det är nästan som att vara med på helgträffarna med föreläsningar.

Utbildningsmålet är att du efter fullföljd utbildning ska kunna hantera alla typer av inrednings- och homestaginguppdrag oavsett omfattning. Efter genomgången utbildning kan du praktisera genom att du tillsammans med oss ordnar praktikplats där du vill vara eller på något av Inredningsakademins kontor eller hos någon av våra samarbetspartners. Du har även möjlighet att ansluta dig till Inredningsakademin med ditt egna företag genom vår franchiseorganisation eller bli behovsanställd på din ort. Välkommen att lägga grunden till din nya karriär som Inredare/Homestylist! 

"Bra föreläsare och trevliga kurskompisar på träffarna i Stockholm. Roligt att lära sig många nya ämnen och 3D animering i datorn av lokaler och bostäder. Bra kurslitteratur och roliga övningar och hemuppgifter."
Sofia Jonsson, Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanerna här nedan. En bred Inredningsutbildning där du efter examen kan jobba både mot den kommersiella sektorn och den privata som generalist eller att du väljer att specialisera dig inom någon nisch.

Efter examen kommer du att känna dig trygg i din roll som Inredare. Många praktiska gruppövningar, ekonomiska kalkyler, säljträning och rollspel i mötet med kunden ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att ta dig an riktiga inredningsuppdrag.

Inredningsakademin erbjuder dig Sveriges modernaste och mest innehållsrika distansutbildning till Inredare. Du kommer att få lära dig att skapa attraktiva 3D-miljöer i datorn, Moodboards, Sampelboards, kalkyler, tidplaner, tekniska beskrivningar och estetiskt vacka och funktionella miljöer i bostäder och lokaler.

Hela kursen är mycket fokuserad på att du ska arbeta som Inredare professionellt efter examen och utbildningen kommer att ge dig de verktyg du behöver. 

Att arbeta som Inredare är ett kretivt yrke där du hjälper dina kunder att uppnå sina mål. Ofta har kunderna idéer om hur det färdiga resultatet ska vara men de kan ha svårt att se helheten och vägen dit. Det är där du kommer in med din kompetens inom inredning, färgsättning, belysning, teknik och ekonomi mm. Lyhördhet inför kundens önskemål och utifrån detta presentera en tydlig projektplan med specificerade kostnader och en visuellt attraktiv miljö som oftast först skapas av Inredaren i datorn. Därefter justeringar efter kundens önskemål innan projektet i den fysiska miljön kan starta. De olika kursmomenten och plats på de olika stegen  i kursplanen nedan kan komma att ändras något.

Läs mer om Inredningsakademin här