https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Konstskolan Basis
Konstskolan Basis

Fakta

Kontakt

  • Kontakt08–642 44 13, maria.saveland@studieframjandet.se


Inredning & Design

Basis utbildning för Inredning och Design är förberedande eftergymnasial utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom inredning, rumslig gestaltning, formgivning och produktdesign i syfte att söka högskoleutbildning. Det är också en utbildning för dig som vill stärka dina kompetenser för att starta egen verksamhet inom inredningsbranschen.

Utbildningen vilar på den konstnärliga grund som har en lång tradition på konstskolan Basis. Ditt sätt att se och tänka kring ditt seende är den centrala byggstenen under din studietid hos oss. Undervisningen är schemalagd och lärarledd med moment av självständigt arbete. Våra lärare är alla yrkesverksamma inredare, designers och konstnärer med lång pedagogisk erfarenhet.

Utbildningens upplägg bygger på olika inrednings- och designmoment som fördjupas i form av blockundervisning. Det självständiga arbetet är kopplat till olika kursmoment och handleds och redovisas tillsammans med utbildningens huvudlärare. Genom hela utbildningen ges regelbundet konstundervisning som syftar till att utveckla elevens seende och känsla för form, rum, färg och förmåga till visuell gestaltning. Utbildningen ger en god grund för att söka högskolestudier inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning, arkitektur, produktdesign, industridesign och scenografi m.m.

"Inredningsskolan har varit till stor hjälp och givit mig en otrolig knuff framåt! Utbildningen gav mig inte bara inblick i seendet för rum, inredning och möbler som många tror inredning handlar om! Nej denna utbildning tog fram det mest kreativa och konstnärliga sidorna av mig som jag aldrig visste att jag hade. Genom att lägga upp studieplanen så att man blandar konst, form och färg med praktiska övningar och ”uppdrag” i form av ombyggnationer och modellbygge fick man en så mycket vidare syn på vad inredning och rum faktiskt handlar om. Jag lärde mig tänka djupare än möbler och färgsättning på kuddar t ex. Det handlar om idéer, från en liten, liten inspiration man får någon gång från ingenstans tills det att man har ritningar och färdiga konkreta arbeten! Utan denna utbildning hade jag aldrig kunna söka till den skola jag kommit in på. Inte heller haft självförtroende och glöd i det jag älskar att göra."
Alexandra Thernell, studerande vid Mälarhöjdens högskola, Rumslig gestaltning, fr o m ht 2014

Efter avslutad utbildning skall den studerande ha kunskaper i:

  • design och konsthistoria
  • att driva olika inrednings och designprojekt och se begränsningar och möjligheter i dem
  • relevanta baskunskaper, begrepp och diskurser inom inredning och designområdet
  • olika funktioner och uttryck för olika material
  • miljövänliga materialval
  • inredning och design branschen och se vidare möjligheter för högre studier inom området