https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Slottegymnasiet
Slottegymnasiet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Ljusdal

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Slottegymnasiet

 • Sista ansökningsdatum

  15 februari

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Andra utbildningar

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet

 • Examen

  Gymnasieexamen

 • Kategorier:

  Industritekniska programmet (IN)

 • Kontakt

  Industritekniska programmet
  Sussi Hall Fredholm
  Tel: 0651-184 75 / 070-8514132
  Mail: susanne.hall.fredholm@ljusdal.seSlottegymnasiet

Slottegymnasiet

Slottegymnasiet är en liten gymnasieskola med stora möjligheter.Läs mer

Industritekniska programmet

TeknikCollege Industri är ett program som kan ge dig både en yrkesutbildning och högskolebehörighet. En bra utbildning om du vill lära dig inom produktion och sedan gå vidare till ingenjörsutbildningar inom tillverkning. Vårt kvalitetsarbete ser till att du får rätt utbildning och jobb efter avslutade studier.

Utbildning

Vår utbildning passar dig som vill ha en kvalificerad yrkesutbildning och är redo att ta steget direkt ut i arbetslivet. Du kan välja mellan inriktningarna produkt- och maskinteknik eller svetsteknik. Du får även arbeta med marknadsföring, design, problemlösning, projekt och mycket annat spännande.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningen så att det passar industrins framtida behov vilket gör det lättare att få jobb efter skolan.

Teknikcollegecertifierade utbildningar har granskats och kvalitetssäkrats utifrån tio kriterier som teknik- och industriföretag tagit fram. Både gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar kan certifieras. Målet är att ge en bred, kompetent utbildning, anpassad till dagens och framtidens företag.

Företagen är med och utvecklar nya idéer i samarbete med skolan så utbildningen får en helhet. Vi tänker miljömedvetet och strävar efter jämställdhet. Vårt upplägg på Slottegymnasiet är unikt genom vårt samarbete med kommunens teknikföretag.

Vidare studier

Du har möjlighet att vidareutveckla och fördjupa dig inom ditt område och gå vidare med fortsatta utbildningar på högskolenivå där TeknikCollege Industri är ett program som kan ge dig både en yrkesutbildning och högskolebehörighet. En bra utbildning om du vill lära dig inom produktion och sedan gå vidare till ingenjörsutbildningar inom tillverkning. Vårt kvalitetsarbete ser till att du får rätt utbildning och jobb efter avslutade studier. Du kan utbilda dig till till ingenjör, verktygsmakare, konstruktör, undervattenssvetsare med mera. Möjligheter finns även för dig som vill jobba internationellt och få värdefull arbetslivserfarenhet.

Arbetsmarknad

Möjlighet finns till arbete både lokalt hos industrin inom kommunen, och över hela världen. Industrikunskaperna är internationella.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

Eleven gör APL halva veckor under årskurs två och tre. De byter företag varje termin för att ge eleven en så bred utbildning som möjligt. Eleven får ett stort socialt nätverk och flera jobbreferenser. Mekanföretagen och skolan skriver kontrakt med eleverna. Om de lever upp till kontraktet får de sommarjobb mellan år ett och två och mellan år två och tre och efter fullföljd utbildning ges förtur till visstidsanställning.