https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Katedralskolan
Katedralskolan

Fakta

Kontakt

  • Kontaktkatedralskolan@lund.se
    046-357610


Humanistiska programmet - Språk

Det är spännande att vara människa!
Finns det egentligen något intressantare än människor? På Humanistiska programmet studerar du sambanden mellan människan, språket, kulturen, historien och samhället.

Som humanist är språket, nyfikenheten och kreativiteten dina bästa redskap. Språkkunskaper är numera helt avgörande för om du fullt ut ska kunna uppleva världen. På Humanistiska programmet stärker du din analytiska förmåga och skaffar dig ett vetenskapligt förhållningssätt. Du får på djupet studera hur människan skapar kultur och hur kulturen påverkar oss. Att gå i skolan mitt i Lunds medeltida stadskärna gör det enkelt att uppleva kultur och historia i verkligheten. En nationell inriktning- massor av möjligheter.

Inriktning Språk
Katedralskolan har varit en språkskola i nästan tusen år. I Inriktning Språk erbjuds du en modern språkundervisning med både djup och bredd. Utöver att du läser Svenska och Engelska under tre år studerar du också ytterligare två moderna språk samt Latin. Det språk du startar med på steg 3 (tyska, spanska eller franska) kan du läsa upp till och med steg 6. Om du vill kan du t.o.m. ta ett internationellt erkänt språkdiplom. Under de senaste tio åren har vi också haft möjlighet att låta elever som läser de högsta språkstegen åka på en studieresa till ett land där språket talas. Eleverna har t.ex. rest till Berlin, Barcelona och Paris. För dig som vill starta med ett helt nytt språk erbjuder vi utöver de stora europeiska språken även danska, italienska, kinesiska, ryska och japanska. Du läser också kursen Människans språk som enbart ges på Humanistiska programmet. Språk är bara ett av sätten vi kommunicerar på. För att du själv ska kunna forma din utbildning efter det som intresserar dig har du 400 poäng som du fritt kan välja i Katedralskolans stora utbud. Vad sägs om att läsa Film- och tv-produktion, Retorik, Skrivande, Fotografisk bild eller Teckenspråk? Oavsett hur du väljer så kommer Humanistiska programmets Inriktning Språk att ge dig språklig säkerhet, kulturell förståelse och god kommunikationsförmåga.

Humani nihil a me alienum puto*

* Latin för: Inget mänskligt är mig främmande

+