https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Axelsons
Axelsons

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  1 år

 • Lärosäte

  Axelsons

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  Löpande

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Diplom

 • Kategorier:

  Makeup, Skönhet & Hudvård

 • Kontakt

  Tel: 08-54 54 59 00
  Mail: info@axelsons.seAxelsons

Axelsons

Vi har kompletta yrkesutbildningar såväl som kortare introduktions- och fortbildningskurser. Många går våra kortare kurser för att kunna behandla sina nära och kära eller för att testa och prova på in... Läs mer

Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning


Våren 2020 startar vår nya utbildning Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Den bygger på hållbarhet och på en helhetssyn som sätter människan och ekologin i centrum.

Utbildningen är anpassad efter SHR:s läroplan, etiska riktlinjer och krav så att du som elev ska kunna ansöka om medlemskap hos SHR efter avslutad utbildning.

SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) är en ideell branschorganisation som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. Axelsons för dialog med dem och har ansökt om medlemskap. När skolan blivit medlem kan eleverna efter slutförd utbildning ansöka om medlemskap hos SHR för att bli auktoriserade hudterapeuter.

Huden är en direkt avspegling av vår hälsa och hudproblem kan för många människor bli en stark motivation att söka hjälp då det bokstavligt talat sitter i ansiktet! Vår hud påverkar vår självbild och självkänsla. Som Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning har du i ditt yrke möjlighet att hjälpa människor att bemöta problemen djupare än bara på ytan.

Vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion och livsstil. Vi lär oss hur vår yttre skönhet avspeglar tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Vi får en förståelse för var i kroppen ett hudproblem kan starta och hur vi med ekologiska hudvårdsprodukter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.

Som en traditionell Hudterapeututbildning men med ekologisk inriktning

I Sverige omsätter vi cirka 11 till 13 miljarder kronor per år på hud- och kroppsvård. Svenskar använder 4 till 12 kroppsprodukter per dag och person (= 4 x 9 miljoner x 365 dagar). Många ingredienser i hudvårdsprodukter uppmärksammas idag av internationella kemikalieinspektioner och ekotoxikologer då deras påverkan på människa och miljö anses skadlig och svår att bryta ner. Man befarar en ökning av negativa effekter på människa och miljö då många av de mindre hälsosamma kemikalier människan utsätts för idag finns i hud- och kroppsprodukter, parfymer, make up osv. Därför har vi valt att starta en utbildning till Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Du kommer ha kunskaperna att kunna arbeta med såväl konventionella som ekologiska produkter efter avslutad utbildning vilket gör att dina jobbmöjligheter är stora.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på heltid, går i högt tempo och som elev förväntas du ha fullt fokus på utbildningen och vara beredd att studera hemma.  Utbildningen omfattar totalt 2.000 timmar, varav cirka 1.500 timmar är lärarledda.

Måndag–torsdag är du på skolan, fredagar är vigda för hemstudier. Under sommaren är det ledigt vecka 28–31. Vecka 15 och 52–1 är det enbart hemstudier. Med reservation för ändringar.

Utbildningskompendium, arbetskläder, produkter, råvaror, utrustning och instrument m.m. tillhandahålls under skoltid av skolan. Under elevpraktiken får du som elev produkt- och behandlingsträning i skolans lokaler. Under hela utbildningen får du som elev träna på vad det innebär att ha hand om en salong/klinik.

Examination

Praktiska och teoretiska prov ingår löpande efter varje nytt avsnitt samt examen i slutet av utbildningen. Instuderingsfrågor tillhandahålls under utbildningens gång. För att bli godkänd i de teoretiska ämnena krävs minst 70 % rätt och i de praktiska ämnena krävs minst godkänd.

Diplom

Diplom erhålles efter genomförd och godkänd utbildning. Diplom erhålles dessutom i produktkunskap för Maria Åkerberg, Annemarie Börlind och INIKA samt diplom i klassisk massage motsvarande första steget på Axelsons massageutbildning.

För dig som är ekologisk Hudvårdsterapeut, Spa-terapeut eller Friskvårdsmassör

Du kommer ha chans att läsa till de delar som du saknar för att bli Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Hör av dig till oss på info@axelsons.se för mer information.