https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Högskolan på Åland
Högskolan på Åland

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Studiehandlare
    Therese Sjöblom
    Tel: +358 (0) 18 537 718
    Mail: therese.sjoblom@ha.axHögskolan på Åland

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland ligger i sjöfartsstaden Mariehamn, endast 2 timmars färjeresa från Sverige. Närheten till havet är något som utmärker både staden och högskolan. Sjöfartsutbildningen på Åland har st... Läs mer

Hospitality Management

Utbildningsprogrammet för turism, hotell- och restaurangadministration är programmet för dig som vill jobba med människor och service i en fartfylld och dynamisk bransch. Vi förbereder dig för en chefsposition i hospitalityindustrin där du kan göra internationell karriär inom turism, hotell, restaurang, evenemang och kryssningar.

Studierna ger dig en mångsidig ledarskapsutbildning och goda kunskaper i bland annat kundrelationer, personalledning, ekonomi, marknadsföring och företagande. Hospitality Management är också en kreativ bransch där du får vara med och utveckla produkter och upplevelser.

Efter examen kan du jobba med administration och värdskap vid hotell, restauranger och andra turistföretag runt om i världen. Till exempel som hotellchef, personaladministratör, Food & Beverage Manager eller eventplanerare.

Från hotell och gastronomi till ledarskap och marknadsföring

Utbildningen är bred och förbereder dig väl för arbetslivet tack vare flera praktikperioder. I de teoretiska studierna ingår bland annat grundkurser i hotell- och restaurangverksamhet och turism. Du läser också yrkesinriktade ämnen som ekonomi, gastronomi, ledarskap och marknadsföring.

Turism är en bransch som hela tiden växer och det finns ett behov av kompetent och utbildad personal på arbetsmarknaden. Hotell- och restaurangutbildningens omfattning gör det dessutom möjligt för dig att söka en internationell karriär eller starta ett eget företag.

"Det lönar sig absolut att söka sig till HÅ om man är intresserad av att jobba inom turism. Utbildningen är väldigt bra och det finns gott om bra företag att studera i praktiken".
Linda, student Hospitality Management

Inriktningsstudier

Som studerande vid Hospitality Management-programmet har du möjlighet att välja en personlig inriktning genom att specialisera dig i ett visst ämne. Inriktningsstudierna ingår i dina valfria studier inom yrkesområdet.

Kurserna väljer du inom utbildningsprogrammet, vid ett annat utbildningsprogram inom Högskolan på Åland eller i Öppna högskolans kursutbud. Du kan också fördjupa dina studier vid en extern yrkeshögskola/högskola.

Intervju med studerande