https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Inredningsakademin
Inredningsakademin

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Distansutbildning

 • Längd

  2 helger

 • Lärosäte

  Inredningsakademin

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  Löpande

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Certifierad Homestylist

 • Kategorier:

  Arkitektur, Design & Inredning

 • Kontakt

  Tel: 0770-770180
  Mail: info@inredningsakademin.seInredningsakademin

Inredningsakademin

Inredningsakademin erbjuder en rad olika yrkesutbildningar enligt nedan. Vi hoppas att du hittar en utbildning som passar dig för en start av din karriär eller för ditt karriärbyte.Läs mer

Homestylingutbildning

Vill du arbeta som rådgivande konsult åt personer som ska sälja sina bostäder är detta rätt kurs för dig. Homestylingkursen fokuserar på att du efter examen ska kunna ha ett arbete som Homestylist. Teoretisk utbildning i kombination med övningar.

Homestylingutbildningen ges under en termin på deltid med 2 helgträffar inkl praktik i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Umeå. Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Kursen ges även på distans i en Kursportal utan träffar i den studietakt du själv väljer.

Yrkesutbildning - Certifierad Homestylist Distanskurs med två helgträffar eller på renodlad distans

Inredningsakademin är Sveriges största sammanslutning av Inredare och Homestylister med kontor runt om i Sverige. Vi erbjuder Sveriges mest innehållsrika och modernaste inredningsutbildningar. Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Genomgången utbildning med godkända prov ger dig titeln Certifierad Homestylist.


Homestylingkursen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som Homestylist efter genomgången utbildning.  Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter. Utbildningen tar även upp hur man driver eget företag i branschen och mycket mer.

Distans med helgträffar

Under utbildningen kommer du att träffa våra sju erfarna föreläsare med olika specialområden. Utbildning med träffar två helger (steg 1-2).

Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Utbildningen bedrivs på deltid mellan träffarna. Mellan träffarna gör du hemuppgifter.


Alternativt läser du på renodlad distans utan träffar i vår Kursportal. Inga förkunskaper krävs. 

Kursportalen

Om du läser på renodlad distans utan helgträffar har du tillgång till inspelade föreläsningar i vår Kursportal. Du kommer att få se korta filmer med våra föreläsare som presenterar sig själva och respektive kursdel samt med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter. Slutprov för diplomering. Det är nästan som att vara med på helgträffarnas föreläsningar. Du börjar när du vill och avgör själv studietempot.


Utbildningsmålet är att du efter fullföljd utbildning ska kunna hantera alla typer av Homestaginguppdrag oavsett omfattning. Efter genomgången utbildning kan du praktisera på Inredningsakademins Stockholmskontor eller på annat kontor ute i landet där Inredningsakademin finns representerat. Du har även möjlighet att ansluta dig till Inredningsakademin med ditt egna företag genom vår franchiseorganisation eller bli behovsanställd på din ort. Välkommen att lägga grunden till din nya karriär som Homestylist! De olika kursmomenten och plats på de olika stegen  i kursplanen nedan kan komma att ändras något.

"Bra med många ämnesområden så att man förstår helheten och kul med övningar och rollspelet i en lägenhet som skulle homestylas."
Malin Bengtsson, Certifierad Homestylist


Här ovan ett vardagsrum som inte kändes så modernt och fräscht inför försäljningen av lägenheten på Östermalm i Stockholm.Efter tömning av lägenheten på möbler och övrig inredning vidtogs målning runt fönster och målning på väggarna. Därefter en Homestaging med möbler och andra inredningsdetaljer som passar målgruppen.

Målgrupp

Du som brinner för att arbeta som Homestylist. Inga förkunskaper nödvändiga. Efter utbildningen är du Certifierad Homestylist. Du kan arbeta professionellt som anställd eller egen företagare och driva alla typer av Homestagingprojekt. Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete.