https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Luleå tekniska universitet
Luleå tekniska universitet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Luleå, Skellefteå

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Luleå tekniska universitet

 • Sista ansökningsdatum

  18 april

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Särskild behörighetGrundläggande behörighet

 • Examen

  Högskoleingenjörsexamen, datorspelsutveckling

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  Johannes Hirche
  Telefon: 0910-585718
  E-post: johannes.hirche@ltu.se

  Patrik Holmlund
  Telefon: 0910-585392
  E-post: patrik.holmlund@ltu.seHögskoleingenjör Datorspelsutveckling 180 hp

Datorspelsutveckling är utbildningen för dig som gillar matematik och programmering och vill arbeta i den spännande datorspelsbranschen. Här utbildas du till dataingenjör med expertis inom spelutveckling, men utbildningen förbereder dig även för jobb i andra delar av IT-sektorn.

Målsättningen är att du efter avklarad utbildning blir en skicklig programmerare som har goda kunskaper inom spelutveckling och spelproduktion. Programmet för datorspelsutveckling ger en högskoleingenjörsexamen vilket ställer krav på dina förkunskaper men garanterar också gedigen teknisk kunskap inom ditt yrkesområde. Under utbildningen kommer du också skolas in i ett entreprenöriellt tankesätt så att du på bästa sätt kan nå ut med dina idéer och produkter.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är baserad på en ingenjörsutbildning och kombineras med en rad spelprogrammeringskurser samt projekt. Bland dessa kurser finns AI-programmering, fysikprogrammering för spel, grafikprogrammering, spelmotorarkitektur, spelproduktion och ett antal spelprojekt. För ett modernt 3D-spel behövs kompetens från en rad områden och på Luleå tekniska universitet i Skellefteå utbildas du i flera av dem. Utbildningen är produktionsinriktad vilket betyder att vi skapar produktionsmiljöer så att du ges möjlighet att jobba tillsammans med andra utvecklare, spelgrafiker eller andra för att lära dig kommersiella arbetsmetoder.

Var kan jag jobba?

I Sverige och övriga världen växer dataspelsindustrin, vilket gör att det behövs fler duktiga spelprogrammerare. Även filmindustrin behöver programmerare som förstår teknik och arbetsflöden för produktion av specialeffekter.