Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Djurhållning & Djurvård?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Häst - Komvux


Vill du arbeta med hästar?

På Vreta utbildningscentrums vuxenutbildning får du en bred kompetens inom hästhållning. I utbildningen får Du teoretiska och praktiska hästkunskaper som förberedelse för att kunna avlägga Svenska Ridsportförbundets yrkesprov till ”Diplomerad Hästskötare”.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att jobba som hästskötare inom hästnäringen, t.ex. på ridskolor, stuteri, utbildningsstall, hos tävlingsryttare, inom hästturism eller med hästar inom olika andra områden. Du får också delar av den behörighet som krävs för fortsatta studier som tex på vår Yrkeshögskola till YH-Ridlärare eller till Hippologen.

Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen (fyllt 20 år) och utgörs av gymnasiekurser som ingår i Naturbruksprogrammets - Hästinriktning. Du läser på heltid i 40 veckor och efter avslutad utbildning erhåller du gymnasiebetyg i de kurser du läst med godkänt resultat. Du ges också möjlighet att avlägga Hästskötardiplom i slutet av utbildningen.

Studieomfattningen är 100 % och utbildningen pågår under läsåret 2018-2019. Teori kommer att varvas med praktik på Vreta utbildningscentrum moderna hästanläggning. I utbildningen ingår även några veckors praktik på andra hästföretag. Denna kan med fördel förläggas till din hemort.

Komvuxutbildning

Utbildningen ges i komvux regi och finansieras av din hemkommun. Din hemkommun avgör om du får gå utbildningen. Ta gärna kontakt med kommunens handläggare. Utbildningen kan även ges som uppdragsutbildning. Du har möjlighet att ansöka om studiemedel hos CSN.

Hör gärna av Dig om du vill besöka oss, få mer information om våra utbildningar och se vår skola. Välkommen!

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga