https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1660734640/us/bnzjvgd8msxtehu99a3q.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1660734884/us/farqjqk9zpfdzmywxdbh.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Hässleholms Tekniska skola
Hässleholms Tekniska skola

Fakta

Kontakt

  • Kontakthts@hassleholm.se
    0451-268636


Handels- och administrationsprogrammet - Handel och service

Tycker du om att träffa nya människor? Gillar du när det händer mycket? Är du serviceinriktad? Vill du starta ett eget företag?

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Vi ger dig en bred utbildning med många olika kompetenser, som gör dig intressant för arbetsmarknaden. Hos oss lär du dig att arbeta serviceinriktat, att stärka din entreprenöriella förmåga och att utveckla din sociala kompetens.

Vi arbetar bland annat med projekt. Du får möjligheten att starta och driva ett eget UF-företag. Inför årskurs 2 väljer du inriktning. Vi är en av få gymnasieskolor i Skåne som erbjuder inriktningen Administration. En viktig del av din utbildning förläggs till flera företag inom din inriktning. Du har 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Vårt gemensamma mål är att du är anställningsbar efter genomförd utbildning.

Du kan välja att läsa kurser, så att du får grundläggande behörighet till högskolan.

Inriktningar på HTS

Administration
Du lär dig grunderna i ekonomi, personalfrågor samt att utforma informations- och presentationsmaterial med hjälp av datorprogram.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis:

- ekonomiassistent

- personaladministratör

- receptionist

- inom kundservice

Handel
Du lär dig att marknadsföra, köpa och sälja varor och tjänster i butiker. Du lär dig även grunderna i hur du startar och utvecklar en nätbutik.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis:

- inköpare

- marknadsförare

- säljare

Individuellt val

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, i fotboll med Handels- och administrationsprogrammet. Om du även vill läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, så måste du kontakta en studie- och yrkesvägledare för samtal kring din studieplan, eftersom du måste läsa utökat gymnasieprogram. Det är rektor som beslutar om utökade kurser.