https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714361/us/p0ivmti5ws0ijlff7lj6.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1633082091/us/u2odp6julvrrcryswje2.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Hvitfeldtska gymnasiet
Hvitfeldtska gymnasiet

Fakta

Kontakt

  • Kontaktinfo.hvitfeldtska@educ.goteborg.se
    031-3670600


Handels- och administrationsprogrammet - Administrativ service

Handels - och administrationsprogrammet är ett program för dig som är intresserad av att arbeta med människor och service. Det vänder sig även till dig som vill arbeta med databaserad informationsverksamhet. Programmet ger dig en god grund för olika yrken och vidareutbildningar.

Programmets syfte
Handels- och administrationsprogrammet ger en bred teoretisk och praktisk grundutbildning för arbete inom näringsliv och offentlig förvaltning. Programmet ger även en god grund för vidare studier t ex vid yrkeshögskola.

Programmets innehåll
Programmets kärna är service och de kunskaper som man behöver för arbete inom verksamhetsområdena handel och administration. Kunskaper i entreprenörskap, ekonomi, informationshantering, marknadsföring och försäljning är viktiga inslag i utbildningen. Under år 3 arbetar alla elever med egna företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Gymnasiearbetet utförs i anslutning till ditt UF-företag.

År 2 väljer du inriktning, handel eller administrativ service. Genom fördjupningskurserna får du möjlighet att ytterligare profilera din utbildning mot handel eller administrativ service.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL
Handels- och administrationsprogrammet erbjuder en ovärderlig chans att få praktisk erfarenhet av arbete i näringslivet. I programmet ingår 15 veckors APL. Under år 1 är du ute på företag i 4 veckor, år 2 är du ute i fem veckor och år 3 i sex veckor. I år 3 har du även möjlighet att ansöka om APL i utlandet.

Programgemensamma och inriktningsämnen
Administrationsämnena ger dig kompetens att hantera olika programvaror och att använda IT som verktyg för administrativt arbete. Du utvecklar förmågan att kommunicera muntligt och skriftligt och att arbeta på ett service- och projektinriktat sätt.

I Handelsämnena lär du dig det senaste inom inköp och lagerhållning samt hur marknadsföring av varor och tjänster går till. Du får även träna din förmåga att bemöta kunder på ett serviceinriktat sätt.

Individuellt val
Som individuellt val kan du välja kurser efter eget intresse. Du kan t ex välja att läsa ett språk. Svenska 2 och 3 samt Engelska 6 är kurser som krävs om du vill studera vid högskola efter gymnasiet. Dessa kurser är garanterat valbara och kan väljas inom ramen för det individuella valet eller som utökade kurser.

För valbara kurser gäller att de endast startar om tillräckligt antal sökande finns