Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Frisör & Stylist?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Frisör

Frisör innebär att vara kreativ, social och att älska skapa relationer med människor. Har du en dröm om att få gör människor vackrare, att ta fram en personlig stil hos dem?

Saxakademin hjälper dig att förverkliga din dröm och leder dig fram till att bli behörig frisör. Ditt mål är vårt mål och därför har vi utformat utbildningen som anpassar sig efter individen.

Grundutbildning - Frisör

  • 1500 timmar,  heltid klar på 40 veckor ca 10 månader
  • 1500 timmar, individuellt schema klar på 10-18 månader
  • 1000 timmar, 25 veckor, förkunskaper stylistgymnasium

Du kan göra dina timmar på 10 månader och då heltid eller upp till 18 månader och då individuellt schema. Det betyder att då kan du arbeta vid sidan om då den utbildningen inte är CSN-berättigande. 

Har du gått en stylistutbildning på gymnasiet och vill bli frisör? Du kan tillgodoräkna dig en del av din gymnasietid. 1 000 timmar grundutbildning är ca. 25 veckor på heltid, vilket är ca en termin hos oss.

Efter vår grundutbildning avlägger du ett yrkesprov och har Frisörlicens A.
Läs mer om frisörlicens i denna pdf.

Lämna in din intresseanmälan och vi skickar mer information om utbildningen.

"Är så nöjd med min utbildning på saxakademin! En flexibel utbildning där man gör det mesta i sin egen takt passade mig super! Efter avslutad utbildning jobbar jag nu på salong och mot nästa mål, gesällen!
En mysig miljö, fantastiska människor och grymma lärare förgyllde mina dagar på saxakademin!"
Amanda Mattiasson, tidigare student

Saxakademins utbildning

Saxakademin har stor stolthet och fokus på hantverket men även på hur yrket utvecklas och vilka nya trender som råder varpå du efter avklarad utbildning kommer besitta en verktygslåda vilken kommer ge dig möjlighet att bli precis den sorts frisör du drömmer om att bli.

En kort beskrivning om vad som ingår, vilket innehåll och vilken inriktning du kan få på din utbildning. Maila oss info@saxakademin.se, vi skickar till dig mer information om utbildningens moment och upplägg.

Saxakademins värdegrund och pedagogik har som utgångsläge individens behov och intressen. Vi ger en bred grundutbildning och avsätter de flesta av dina timmar till frisörkunskapen eftersom det är här du valt att ha din fokus i din nya yrkeskarriär. Vi börjar rätt tidigt i utbildningen med kundmottagning för att det är det är den bästa färdighetsträningen, att skapa en stor erfarenhet av kunder innan det verkliga arbetslivet.

Läs mer om vad som ingår i utbildningen och vilka inriktningar som finns här.

Saxakademins nätverk inom branschen är stort vilket gör att både praktikplats och framtida arbetsplatser inte är några som helst problem. Just nu är det stor efterfrågan på frisörer vilket ger dig jobbgaranti.

Antagningen sker med intervju, referenser samt något praktisk/estetiskt moment. 

Kursavgift och finansiering 

1500 timmar 129.000 kronor
1000 timmar 83.000 kronor – förkunskaper från Stylistgymnasium

Saxakademin har ett samarbete med  Wasa Kredit där det ges möjlighet att ta ett lån för att finansiera kurs-avgiften. Wasa Kredit genomför den sedvanliga kreditprövningen och erbjuder förmånliga räntor samt avbetalningsplaner. Vill man göra en kreditprövning så kan man vända sig till skolan och boka en tid.

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga