Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Frisör & Stylist?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Frisör - Grundutbildning

Vill du bli en licensierad frisör?

Då har du kommit rätt! Saxakademin kan hjälpa dig att förverkliga din dröm och leda dig fram till att bli en behörig frisör. Du kan köpa 1500 timmarsutbildning på två sätt.

Individuellt schema eller heltid

En heltidsstudent går cirka 10 månader och individuellt schema upp till tre terminer. Väljer du ett individuellt schema görs ett personligt schema som är anpassat enligt dina önskemål. För mer information kontakta skolan.

Saxakademins nätverk inom branschen är stort vilket gör att både praktikplats och framtida arbetsplatser inte är några som helst problem.

"Lärt mig supermycket under mina 10 månader, har varit intensivt och kul! Bra anpassat efter mina behov och duktiga lärare med många olika typer av kunskaper och sätt att lära ut. Fått jobb innan avslutad utbildning!"
Karolina Leijon, tidigare elev

Kursstarter

Individuell start i mån av plats
2019-01-14
2019-08-19
2020-01-13

Antagningen sker med intervju, referenser.

Utbildningsinnehåll

Saxakademins innehåll och pedagogik utgår hela tiden till det goda hantverket samt individens behov och intressen. Vi ger en bred grundutbildning och avsätter de flesta av dina timmar till frisörkunskapen eftersom det är här du valt att ha din fokus i din nya yrkeskarriär. Det är inte bara schema och start som kan se annorlunda ut utan även vilka val du gör i din grundutbildning hos oss.

"Fantastisk utbildning! Nu drygt en vecka efter avslutad utbildning så jobbar jag som frisör på en trevlig salong."
Paula Hagerskans, tidigare elev

Individuell inriktning

Slätrakning – för att möjligtvis senare kunna avlägga prov till Barberare
Manikyrist inkl. Gellack, SEYF – Godkänd av Lilly Nails.

Finansiering

Saxakademin har etablerat ett samarbete med Wasa Kredit där det ges möjlighet att ta ett lån för att finansiera kurs-avgiften. Wasa Kredit genomför den sedvanliga kreditprövningen och kan därefter erbjuda förmånliga räntor och avbetalningsplaner.

Vad är en licensierad frisör?

För mer information kontakta skolan eller läs branschen kriterier.
Läs mer på skolans webbsida.

Vill du veta mer eller komma i kontakt?
Lämna in din intresseanmälan här och vi skickar mer information om utbildningen och vad som ingår. Kontakta Saxakademin direkt genom att fylla i och skicka dina kontaktuppgifter. Och självklart är det helt gratis och inte bindande att ta kontakt eller beställa mer information.

Om Saxakademin

Saxakademin ambition och målsättning är att vara Sveriges ledande lärosäte för frisörer på alla nivåer. En samlingsplats för alla med drömmar och intresse för frisöryrket oavsett tidigare erfarenheter eller kunskapsnivå.
På skolan samsas nybörjare som går grundutbildning, med redan etablerade frisörer som vidareutbildar sig inom önskade moment. Flertalet events hålls under terminerna med ledande personer från branschen för att erbjuda elever och kursdeltagare inblick i de allra senaste trenderna inom yrket.

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga