https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Griffith College i Dublin

Plugga utomlands – Välj Griffith College i Dublin!

Är du sugen på en ny upplevelse där du får träffa nya människor och samtidigt studera det ämne som intresserar dig? Passa då på att ansöka till Griffith College i Dublin, Irland. Här kan du välja mellan ett flertal olika ämnen, med allt från musikproduktion för film till inredningsdesign.

Griffith College har totalt tre campus och totalt 7 000 studenter. Det är med andra ord en av Irlands största collegeskolor och är privatägt. Det finns många idag kända irländare som har gått här, några exempel är Ryanairs nuvarande vd Michael Cawley och romanförfattaren Cecilia Ahern.

Skolan grundades 1974 och har idag utbildningar på både kandidat- och masternivå. Utbildningarna blandar teori med praktik, allt för att du som studerande ska få så god förankring till arbetslivet som möjligt. På campus finns allt du behöver; boende, bibliotek, parkering, internet, matställen och olika träningsmöjligheter.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Vill du studera en eller två terminer eller stanna en längre tid i Dublin? Griffith College har ett varierat utbud av kurser, med allt från datavetenskap, ekonomi till journalistik. Du kan välja mellan ett Study Abroad- program, kandidatprogram eller masterprogram.

Exempel på ämnen du kan studera är:

 • Game Development
 • Computer Science
 • Accounting & Fiance
 • Business
 • Interior Design
 • Fashion Design
 • Music Production
 • Photography
 • Journalism
 • Visual Media

Boende & Fritid

Möt vänner för livet

På Irland finns det ett talesätt som säger att ”en främling är bara en vän du ännu inte mött”, och det säger en del om de vänliga irländarna. Men att studera på Griffith College i Dublin innebär inte bara att du kommer i kontakt med en mängd irländare, här studerar även många internationella studenter.

Pubar och livemusik

Dublin är Irlands huvudstad och ligger belägen på östkusten. Likt resten av landet består staden av pittoreska kvarter, gamla kyrkor och ruiner, genuina små pubar, restauranger och butiker. Vill du vara nära naturen finns ett flertal gröna parker i staden och utanför staden sträcker sig de böljande kullarna, frodiga landskapen, floderna och sjöarna ut sig. Det finns en mängd utomhusaktiviteter så som ridning, segling, golf, klättring, vandring och vindsurfing. För dig som gillar musik är Dublin rätt ställe att vara på, här är nämligen pubkulturen stark och lokalborna träffas gärna över en öl för att umgås och lyssna på skön livemusik.

Bo i skolområdet eller privat

Att bo i campus är ett sätt att snabbt komma in i studielivet, träffa andra studenter och ha nära till skolan, men för dig som föredrar något eget finns även privata lägenheter att hyra. Viktigt att komma ihåg är dock att det brukar vara köer till de olika boendeformerna, så var ute i god tid och hör av dig till EduPlanet om du vill ha tips och råd om boenden.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här