https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Forsbergs Skola
Forsbergs Skola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  20 kvällar

 • Lärosäte

  Forsbergs Skola

 • Sista ansökningsdatum

 • Startdatum

  30 sep 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Diplom

 • Kategorier:

  Arkitektur, Design & Inredning

 • Kontakt

  Tel: +46 (0) 8 652 39 40
  Mail: info@forsbergsskola.seForsbergs Skola

Forsbergs Skola

Forsbergs är en skola för grafisk design och reklam. Alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom sina respektive ämnen och bidrar till att skapa unika projekt med eleverna som ger erfarenhet och insi... Läs mer

Grafisk Design/Reklam Lång KvällForsbergs Skolas långa kvällskurs i grafisk design/reklam vänder sig till dig som vill arbeta med grafisk design och reklam i framtiden. Här får du möjlighet att arbeta fram en portfolio med exempel på olika design- och reklamuppgifter, även arbetsprover för att söka in till heltidsutbildningen.

Det är en gedigen utbildning för dig som vill utveckla din kreativa begåvning med verktyg för att gå vidare inom yrket. Diplom efter avslutad kvällskurs är mycket meriterande för ansökan till dagskolan. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar också på heltidsutbildningarna.

Kursfakta

Vi träffas 1 kväll i veckan, torsdagar mellan 18.00–20.30, under två terminer. Grundläggande datorvana krävs. Vid kursstart delas hela kursschemat ut samt ett kompendium med information, exempel och de uppgifter som kursen innehåller. Tonvikten läggs på idéarbete och det kreativa skapandet men på en mer avancerad nivå än Basic. Här får du arbeta med större designprogram och mer komplexa trycksaker samt kommunikation i olika medier.

Du skapar unika arbetsprover som kan ta dig vidare till en heltidsutbildning eller ge nya uppdrag i din verksamhet. Visst arbetsmaterial under lektionstid står skolan för. Förutom angiven studietid får du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka. Kursen avslutas på våren med en utställning på skolan.

Innehåll

Grafisk design & reklam: Kreativt tänkande, idéarbete och kreativt processarbete. Typografi, logotype, layouttillämpningar, reklamkampanjer och kommunikationslösningar. Design av trycksaker som t.ex. bok och affisch. Förpackningsdesign, konceptdesign, designprogram och logotyper. Branding, Identitet. Digital kommunikation.

Ansökan

För att bli antagen till utbildningen krävs att du lämnar in tre st valfria arbetsprover som visar prov på din skapande begåvning inom grafisk design, illustration, foto el dylikt. Antalet platser på kursen är begränsat.

Anmäl dig här.