https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Forsbergs Skola
Forsbergs Skola

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: +46 (0) 8 652 39 40
    Mail: info@forsbergsskola.seForsbergs Skola

Forsbergs Skola

Forsbergs är en skola för grafisk design och reklam. Alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom sina respektive ämnen och bidrar till att skapa unika projekt med eleverna som ger erfarenhet och insi... Läs mer

Game Art


Forsbergs Skolas Game Art är en högre yrkesutbildning för blivande game artists / spelgrafiker, 2D/3D artists och interaction artists. Utbildningen har till syfte att ge en professionell yrkesutbildning som kreatör och spelutvecklare.

Tonvikten ligger på visuellt skapande och utvecklande av den kreativa förmågan. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

This program is taught in English - read the full program description in English

Innehåll

Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete. 2D/3D art, 2D/3D animation. Concept art. AAA, serious games, appar och mobilspel. Modellering, texturering, ljus- och färgsättning. Arbete i projektform, agila metoder. Studiebesök på spelutvecklingsstudios. Presentationsteknik, aktuell yrkesorientering och branschkunskap. Totalt 40 veckors csn-berättigad yrkespraktik ingår.

Kursfakta

Programmet består av 110 veckor fördelat på fyra skolförlagda terminer, samt 40 veckors praktik. Lektioner förläggs dagtid på vardagar, men det kan även förekomma viss undervisning på kvällar och helger. Lektionerna består av föreläsningar, workshops, handledning och redovisningar vid de olika projekten, som görs både i grupp och enskilt. Skolan är öppen dygnet runt för eget arbete.

Ansökan

Gymnasiekompetens eller motsvarande är ett behörighetskrav. En merit är om du har slutfört någon kvällskurs på Forsbergs Skola, motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet. Det är viktigt att du har vana av arbete med Mac eller PC.

Vi värdesätter din talang och förmåga att lösa de obligatoriska arbetsproverna på ett kreativt och spännande sätt. Mer info om ansökan och arbetsprover hittar du här.