https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Eslövs folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Eslöv

 • Längd

  2 år

 • Lärosäte

  Eslövs folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  23 april

 • Startdatum

  HT 19

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Särskild behörighetGrundläggande behörighet

 • Examen

  -

 • Kategorier:

  Pedagogik

 • Kontakt

  Tel: 0413-663 00
  Mail: info@eslovsfhsk.seEslövs Folkhögskola

Eslövs Folkhögskola

Sedan 1897 har Eslövs folkhögskola, beläget centralt i Skåne med goda kommunikationsmöjligheter till Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn, varit en källa till kunskap för hela samhället. Skolans huv... Läs mer

Fritidsledarutbildningen


Vill du vara en positiv kraft i andra människors liv som får dem att växa som individer? Är du nyfiken på hur man använder upplevelser och utmaningar för att ge ökad självkännedom? Vår fritidsledarutbildning är en bred utbildning med både teoretiska och praktiska inslag och passar dig som gillar en aktiv livsstil.

Läs till fritidsledare hos oss

Som fritidsledare har du många möjligheter till spännande arbete – av de som har fått examen hos oss under de senaste åren arbetar majoriteten inom våra profileringar eller inom kommunernas traditionella fritidsverksamhet. Bredden på utbildningen gör att du som utbildad fritidsledare kan konkurrera inom många olika sektorer av arbetsmarknaden.

Vår tvååriga fritidsledarlinje har fritid och socialt arbete samt fritidsgårdsarbete som profilämnen. I utbildningen ingår också en veckolång studieresa utomlands sista terminen. Under resan gör vi en rad studiebesök som ligger i linje med vår profilering. De senaste tio åren har deltagarna haft möjligheter att bland annat besöka fängelser, behandlingshem, fritidsgårdar, institutioner för funktionsnedsättning i länder som Grekland, England, Irland och Turkiet.

Vem kan söka?

För att söka till fritidsledarlinjen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Yrkeslivserfarenhet är meriterande.

Hur går examinationen till?

Fritidledarutbildningen är en yrkesförberedande utbildning där närvaro och aktivt deltagande i våra olika kursmoment krävs för examen. Examination sker genom grupparbete, skriftliga inlämningsuppgifter, deltagande i gruppövningar, diskussioner och ledarskapsutbildning ute i fält. Sista terminen gör deltagarna ett projekt- eller examensarbete inom ett egen valt intresseområde. När du är färdig fritidsledare kan du arbeta inom öppna verksamheter samt fritidsgårdar och mötesplatser, skola, fritidsklubb, HVB-hem, LSS-verksamhet etc.