Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Frisör & Stylist?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Frisörutbildning

Satsa på en intensiv och heltäckande utbildning! Våra fantastiska pedagoger strävar efter att utmana och utveckla dig till en kunnig frisör. Kursen håller ett högt tempo och kreativiteten formligen flödar, en perfekt grogrund för att göra just dig till Sveriges bästa frisör.

Frisörutbildningen leder snabbt till frisörlicens och gesällbrev

Efter frisörskolan följer 3000 timmar (500 extra timmar om du inte har gymnasiekompetens) som trainee på salong för färdigutbildning, en anställning du söker själv. Som trainee får du naturligtvis lön från salongen.

Utbildningen ger dig möjlighet till ett fullständigt gesällbrev som frisör inom ca 3 år. Det står i ett Riksavtal mellan Sveriges Frisörföretagare och Handelsanställdas förbund 1 April 2017 – 31 Mars 2020.

Vi ger dig praktisk erfarenhet inför delprov 1 i gesällprovet som också ger dig frisörlicens. Det avläggs innan du avslutar kursen hos oss. Den slutliga delen av gesällprovet (delprov 4) gör du när du har slutfört din färdigutbildning på salong.

"Mitt studieår på Svenska Frisörskolan i Stockholm var det roligaste, häftigaste, mest lärosamma år jag haft i mitt liv."
Klara Adamenko, tidigare student

Hög utbildningskvalitet

Vårt mål är att erbjuda den främsta frisörutbildningen i Sverige. Genom att arbeta strategiskt målmedvetet med teknik får våra elever chansen att arbeta med alla sinnena när de utbildar sig till frisör hos oss. Tillsammans med ett personligt engagemang i våra elever, hög utbildningskvalitet och ett starkt varunamn kan du vara säker på att få en frisörkurs som ger dig den erfarenhet och kunskap som du behöver.

Skolan är alla gånger den bästa jag gått på - Lärarna, engagemanget, klasskompisarna, sammanhållningen och det gemensamma intresset - hår!
Emelie Axi, tidigare student

Ansökan och intresseanmälan

Vill du ta steget mot ett arbetsliv som frisör? Ansök till vår frisörskola! Tidigare betyg och erfarenhet som frisör är oviktig, däremot måste du ha ett intresse för att skapa. När din intresseanmälan har tagits emot får du information om utbildningen per telefon.

Utbildningen ges i tre städer.

  • Intresseanmälan för Stockholm hittar du här.
  • Intresseanmälan för Göteborg hittar du här.
  • Intresseanmälan för Trollhättan hittar du här.

 Pris

  • Stockholm: 149.900kr
  • Göteborg: 129.900kr
  • Trollhättan: 109.900kr


Läs vår studentblogg
Ställ en fråga