https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Style Education
Style Education

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 072-398 53 36
    Mail: contact@styleeducation.seFrisörutbildning i Stockholm


 

Funderar du på att bli frisör så bör du vara kreativ och social? Kolla då in denna frisörutbildning som finns i Stockholm.

Att jobba med människor i olika situationer och utföra olika tekniker som klippning, styling och färg. Yrket går ut på att vara kreativ och smart med fokus utifrån din talang. Det kan vara glamoröst ibland riktigt roligt men det kan även vara tungt, då du står upp i långa dagar. Du måste även vara social och trevlig när det kommer till att bemöta dina kunder.

Tycker du att detta låter som en intressant och roligt bransch så är det nog något för dig. Tänk på att söka en utbildning som är godkänd av branschen och som ger dig de verktyg du behöver för att nå toppen!

Vår frisörutbildning i Stockholm ges under 62 veckor, vilket innebär två och en halv termin. Här kommer du att få allt som krävs för att ta ditt del- och gesällprov och för att kunna arbeta som behörig frisör. Vi följer marknadens hårtrender och nyheter så att du som student alltid hålls uppdaterad med det senaste inom produkter, tekniker och styling. Här får du en gedigen frisörutbildning som innehåller allt från klassiska och tidlösa grepp till moderna hår som följer modets alla nycker.

Utbildningen består av flera kurser som betygssätts under utbildningens gång.

Frisörutbildningens upplägg

Frisörutbildningen består av totalt 1500 gymnasiepoäng. Eleverna läser enbart hantverksämnen, 9 kurser. Inledningsvis arbetar eleven på docka, övar rullteknik och lär sig hantera sina redskap. Även salongslära och kundbemötande, konsultation, vett och etikett tas upp i flera moment. Det finns alltid en eller flera utbildade yrkeslärare till hands för vägledning.

Efter c:a 2.5- 3 månader då läraren gått igenom allt praktiskt och teoretiskt, slussas eleven ut till kundmottagningen. På salongen svarar eleven i telefon, tar emot bokningar och behandlar kunder och går vanligt förekommande arbete på en salong. I början tar eleven emot få kunder vilket ökar mot slutet av utbildningen. Eleven får en egen kundstol och gör egna kundkonsultationer. Läraren är alltid på plats och vägleder i salongen och ska godkänna det arbete som ska utföras på kund både innan arbetet påbörjas och det färdiga resultatet.

"Style Education gav mig den bästa grundläggande kunskapen för en karriär inom frisöryrket."
Pontus Boqvist

Var hålls frisörutbildningen?

Frisörutbildningen sker i Stockholm på plats i skolans lokaler på Palmfeltsvägen 5 i Globen. Tiderna är måndag-fredag. Teori varvas med praktiskt arbete på docka, frivilliga modeller eller kunder. Man kommer även befinna sig på skolans inarbetade elevsalong 1-2 dagar i veckan.

Vi har elever från hela Stockholmsområdet och även från andra orter i landet. Det är en stor mix av åldrar, kön och etnicitet vilket bidrar till en väldigt bra atmosfär på skolan.

Praktiskt om kursen

Frisörutbildningen avslutas med en APL-period (APL är en förkortning för arbetsplatsförlagt lärande). APL är en praktikperiod där du som elev får tillfälle att arbeta praktiskt inom din framtida bransch. Det är också ett bra tillfälle att lära känna arbetsgivare!

Frisörutbildningen betalas av din kommun och är CSN-berättigad

Utbildningen betalas av din kommun och är CSN-berättigad. Kontakta Style Education via intresseanmälningsformuläret. De kommer att guida dig genom processen att söka utbildningen via Komvux i din hemkommun. För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa dig ett verktygskit och inför kursstart får du en lista på material. Materialkostanden är 6000 kr inkl. moms. Du kommer även behöva modeller att öva på.