https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714234/us/jftq2ljzdkj81sh2nkpc.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1615534649/us/fvl6kntjqose28xx9vsh.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628846632/us/oqtz3l5jbxo2cie53u0h.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1615534909/us/perkqzylj8jep1ueug8v.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Björn Axén Academy

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  1 år (42 veckor)

 • Lärosäte

  Björn Axén Academy

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  10 januari

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Frisör

 • Kategorier:

  Frisör & Stylist

 • KontaktTel: 08-54527357
  Mail: academy@bjornaxen.se


Björn Axén Academy

Björn Axén Academy

Vill du bli en av Sveriges bästa frisörer eller makeup artister? Vi har massor av erfarenhet och ett hantverkskunnande som vi gärna för vidare till våra elever. Välkommen att utbilda dig hos oss!Läs mer

Frisörutbildning på Björn Axén Academy

Att bli frisör handlar inte bara om att kunna klippa och färga hår. Det är så mycket mer! Frisörutbildningen på Björn Axén Academy ansvarar för att utbilda eleverna i alla de moment som en frisör står inför i sitt dagliga arbete. Frisöryrket utgör en del av en bransch där modet svänger snabbt och detaljer kommer och går.

"Alla lärarna har en enorm kunskap och glädje och stolthet inför yrket. Det smittar av sig och man blir lätt inspirerad. Bra att vi får jobba med så olika produkter."
Hampus, tidigare elev

Björn Axén Academys 1 åriga frisörutbildning (42 veckor) anpassas löpande i så väl undervisningsform som innehåll. Allt för att du som kursdeltagare ska känna dig trygg med att du behärskar det senaste inom frisöryrket men även de tidlösa klassiska teknikerna.

Praktik ger dig viktig erfarenhet

Som elev hos oss är du garanterad praktikplats på någon av våra salonger vilket ger dig en unik chans till anställning och där med en plats i vårt team.

På Frisörutbildningen på Björn Axén Academy arbetar man aktivt med att förbereda alla elever inför gesällen, frisörernas ”körkort”. Har du klarat av skolans tuffa examenskrav så klarar du även gesällprovet. Kostnaden för gesällprovet ingår naturligtvis i kursavgiften.

Frisörutbildningen på Björn Axén Academy är godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handels.

"Bästa frisörutbildning i Sverige, utan tvekan."
Sarah, tidigare elev 

Björn Axén Academy

Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i över 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare.

2004 startade vi Björn Axén Academy med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. År 2010 startade vi vår uppskattade kursverksamhet för frisörer med syftet att inspirera och utbilda. Nu har vi utökat vårt utbud med makeup-utbildningar.

Genom den gedigna kompetens som finns inom Björn Axén så vill vi föra den hantverkskunskapen vidare till våra elever och ge en ytterst bred utbildning. Många av våra duktiga lärare har vunnit både svenska och internationella priser för sin yrkesskicklighet.

År 2015 tilldelades Björn Axén Academy Best Continental Academy - Nordic Region av Intercoiffure Mondial - The world of best hairdressers