https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Ann Pettersson Hair Design School
Ann Pettersson Hair Design School

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Örnsköldsvik

 • Längd

  1 termin

 • Lärosäte

  Ann Pettersson Hair Design School

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande intag

 • Startdatum

  21 sept 2020, 4 nov 2020, 22 mars 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Frisör

 • Kategorier:

  Frisör & Stylist

 • Kontakt

  Tel: 0660 - 197 00, 070-321 87 77
  Mail: ann@annpettersson.seAnn Pettersson Hairdesign School

Ann Pettersson Hairdesign School

Vår utbildning är godkänd frisörskola av Frisörföretagarna och Handels fackförbund samt Pivot Point member school. Vi ser till att du får rätt förutsättning för att klara delprovet som ger dig Frisörl... Läs mer

Frisörutbildning


Vill du lära dig frisöryrket och branschen från oss som kan den extremt bra och är duktiga på att lära ut våra kunskaper (en av de bästa i Europa), är det här det klokaste valet du kan göra!

Frisörutbildning i toppklass

Ann Pettersson Hair Design School finns i Örnsköldsvik, mitt i centrum i moderna och nyrenoverade lokaler med högklassig utrustning.

Vill du lära dig frisöryrket och branschen från oss som kan den extremt bra och är duktiga på att lära ut våra kunskaper (en av de bästa i Europa), är det här det klokaste valet du kan göra!

Vi ger en frisörutbildning där målet är att vi ska ha nöjda kunder som lämnar salongen. OBS! Som frisör finns det massor av dörrar och vägar man kan gå-

Drömmar är till för att uppfyllas.

Som elev jobbar du med dina egna förmågor i team, där det råder stor flexibilitet. Alla behandlas lika och vi har öppen människosyn. Prov sker oanmälda. Både teoretiska som praktiska.

Du kommer att få vara med om intressanta upplevelser, utvecklas som frisör, sätta dig in i trendkollektioner, träna på tävlingstekniker och avlägga deltidsprov. Efter tiden på skolan som är ca 8-9 månader på skolan genomför du ca 1 1/2 år som trainee/lärling på en salong med trainee lön enl. avtal frisor.se  mellan Sveriges Frisörföretagare och Handels fackförbund, efter Nivå 4 på salong kan du ta ditt Gesällprov om du har godkända kärnämnen från tidigare gymnasie studier ( matte, svenska, engelska och samhällskunskap). Annars får du vara trainee i 500 timmar till om du inte läser in dina kärnämnen via komvux eller liknande.

Handledaren som tar emot våra elever erbjuds handledarutbildning av Ann Pettersson kostnadsfritt på skolan när tillfälle ges. Om inte handledaren kan eller vill måste den gå en godkänd handledarutbildning genom SFF som brukar anordnas i de flesta städer eller regioner. Viktigt! Handledaren måste ha gesällbrev för att vara en behörig handledare.

Välkommen att söka till utbildningen och börja din resa mot en spännande yrkeskarriär!

Meriter och utmärkelser

 • 2012 vinner skolan ett otroligt fint pris! THE BEST SCHOOL AWORD INTERNATIONAL av OMC På VM i Milano
 • 2016 vinner skolan igen GOLDEN GLOBE AWORD!! BEST SCHOOL AWORD På VM i Korea

Utbildningsmaterial som ingår i kursavgiften

 • Ett urval av Pivot Points grundböcker
 • OLS (Online learning system) under utbildningstiden på skolan
 • Tre stycken Pivot Point övningshuvud och en vertikal hårdel
 • Arbetshölster med saxar, kammar, kniv osv

Antagning

Antagningskraven är ditt kreativa sinne för form och färg och ditt intresse för att vilja serva andra människor. Du behöver vara entusiastisk för nya utmaningar och ha ett öppet sinne. Ditt handlag för yrket och din personliga intervju är det som räknas för att bli antagen. Så tveka inte att utbilda dig till ett yrke där man har har kul på jobbet och utvecklas tillsammans med andra människor.

Utifrån den unika person du är, lyfter vi fram dina förmågor. Det betyder att vi inte ser till dina tidigare betyg utan vad du har i dina fingrar och i din blick.

Gesällprov och Frisörlicens

Frisörutbildning som både bidrar till:
Svenskt Delprov och Gesällprov, Internationella OMC certifikat i brons, silver och guld. Kolla in de fina Diplomen på www.omchairworld.com.

Skolan är en  Recherch/Development School för Pivot Point Chicago International. Under utbildningen avläggs också Pivot Point diplomering. Läs mer om Pivot Point på www.pivot-point.com

Vi utbildar även våra elever till Hårologer vilket leder till Hårologi Diplom. Läs mer om Hårologi of Sweden på www.harologi.se

Frisörutbildningen är intensiv, innehållsrik, rolig men även krävande. Vi ger dig en fantastisk möjlighet att utvecklas till en av de skickligare och yrkes kunnigare frisörer i Sverige. Ett självklart val för dig som vill bli en framstående och duktig frisör.

Efter ca 1500 timmars intensiva studier hos oss har du lärt dig grunderna i frisöryrket samt de senaste trenderna inom hår, design och mode. Då blir det aktuellt med att avlägga Frisörföretagarnas deltidsprov innan du lämnar skolan.

När du har tillbringat din trainee tid på salong har du möjlighet att ta gesällprov. Om du inte har godkända kärnämnen från tidigare gymnasiestudier (matte, svenska, engelska och samhällskunskap), får du vara trainee i 500 timmar till innan du får avlägga gesällprovet. Delprovet samt gesällprovet bekostar eleven själv.

Vi utbildar eleverna till specialister inom färg från Goldwell.