https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Folkuniversitetet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Göteborg

 • Längd

 • Lärosäte

  Folkuniversitetet

 • Sista ansökningsdatum

  Mer information inom kort

 • Startdatum

  Mer information inom kort

 • Utbildningstyp

  Ingen information för tillfället

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

 • Kategorier:

  Foto, Film & Tryck

 • KontaktArt College Fotoutbildning, heltid

Vår heltidsutbildning i Fotografi med digital inriktning vänder sig till dig som vill skaffa dig en rejäl plattform inför vidare studier. Utbildningen fungerar även för dig som vill fortbilda dig eller starta egen verksamhet.

Målgrupp

Vi tror att du som tänker söka till oss också vill studera vidare på högre utbildning efter ett år på Art College. För att få studiemedel ska du ha fyllt 20 år. Du är klar med din treåriga gymnasieskola. Att ha grundläggande kunskaper i analogt eller digitalt fotografi är en förutsättning för att kunna söka men vi ser också gärna goda datorkunskaper. Antagning till utbildningen sker med hjälp av intervju och arbetsprover.

Innehåll

Utbildningen innefattar flera delämnen under fem huvudämnesområden. De fem huvudämnesområdena är Fototeknik, Bildbehandling, Fotografisk gestaltning, Kommunikation & marknadsföring samt Färg och form. Vill du ha mer detaljerad information kan du läsa vidare under utbildningsplan till höger i faktarutan! Gästlärare tillkommer under utbildningen. Mer information om de ordinarie lärarna hittar du längst ner på sidan.

Ekonomi

Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra studiemedel kan sökas för merparten av kursavgiften. Läs om merkostnadslån på ww.csn.se Utbildningen står under Skolverkets (from 2009 Yrkeshögskolemyndigheten) tillsyn som en kompletterande utbildning. Du måste räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur. Ansökningsavgiften som är 350:- går till att täcka kostnader för lärare i samband med intervju.

Ansökan

Du är välkommen att anmäla dig fram till antagningsintervjun som äger rum fredagen den 8 maj 2009. Skicka in anmälan via post eller ännu enklare via BOKA NU-knappen till höger på anordnarens webbsida (klicka på Läs mer nedan). Intervjun sker på Folkuniversitetets Art College, Första Långgatan 16 B i Göteborg och då får du träffa huvudlärarna, skolchef och även se våra undervisningslokaler. Besked om antagning lämnas cirka en vecka efter genomförd intervju.

Arbetsprover

Vi vill ha dina arbetsprover senast 5 maj 2009 på adress: Folkuniversitetets Art College, Box 2542, 403 17 Göteborg Besöksadress: Första Långgatan 16 B, Göteborg

Skicka in arbetsprover i form av fem fotografiska bilder. Arbetsproverna kan ha både analogt och digitalt ursprung men de ska alla vara i form av utskrivna eller printade bilder, storlek max 24x30 cm. Bilderna ska vara omonterade. Viktigt: Skriv ditt namn på baksidan av bilderna.

Vi vill också att du bifogar ett personligt brev (max ett A4) där du berättar lite om dig själv och ger en motivering till varför du söker till utbildningen, och lite om vilka förväntningar du har på utbildningen! Brevet ska vara utskrivet på papper.

Om du vill ha arbetsproverna returnerade per post måste du bifoga ett frankerat kuvert. Du kan också hämta dina bilder hos oss senast den 30 maj. Vi ansvarar inte för materialet efter detta datum.

Urvalet för antagning till utbildningen grundar sig på följande: inskickade arbetsprover sökandes möjlighet att utvecklas intervju

Sista ansökningsdag:
2009-05-30
Start: 2009-08-04

Läs mer och ansök till utbildningen >


Fotoutbildning, kvällsskolan

Vår utbildning med digital inriktning i grundläggande digital fotografi och bildbehandling kan fungera som en förberedelse för dig som vill gå vidare inom området. Kursen tar upp både praktiska och teoretiska aspekter av digital fotografi. Genom lärarledda workshops uppmuntras du till aktivt deltagande och kreativt arbete.

Målgrupp

Utbildningen är en introduktion och vänder sig till dig som är nybörjare inom digital fotografi men som har ambition att studera vidare eller vill fördjupa dig inom orådet under en termin! Förutom datavana krävs inga förkunskaper inom ämnet!

Mål

Under kursen gång ska du som elev ha lärt dig hantera grundläggande moment i den fotografiska digitala arbetsgången. Du ska även ha tillgodogjort dig teoretiska kunskaper om fotografi och bildanalys. Under kursen är det viktigt att du är aktiv och även arbetar självständigt vid sidan av de lärarledda lektionerna.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad i delmoment, så kallade workshops, med olika teman. Delmomenten syftar till att skapa en helhet där både tekniska och idémässiga aspekter av fotografi berörs. I kursen ingår; grundläggande kamerateknik, fotohistoria, samtidsfoto, digital efterbehandling i Photoshop med utskriftshantering, introduktion av studiofotografering och eget gestaltande arbete. Kursen avslutas med en mindre utställning i skolans elevgalleri.

Studieform

Workshopbaserat upplägg i en till två veckors perioder. Varje moment innefattar bildredovisningar. Mellan momenten finns schemalagd lärarledd tid för efterbearbetning.

Litteratur/material

Egna kompendier och stenciler. Studiemedel utgår ej. Material tillkommer. Kursavgiften kan delbetalas mot en engångskostnad om 250 kronor. Under kursens gång bör du ha tillgång till en systemkamera med manuella inställningar. Vi räknar även med att du har tillgång till dator med bildbehandlingsprogrammet Photoshop hemma eller på arbetet.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du lära dig mer om bearbetning av bilder i datorn rekommenderar vi fortsatta kurser i Photoshop eller webborienterade program som Dreamweaver och Flash. Vill du satsa riktigt mycket kan vi föreslå vår heltidsutbildning Art College Fotoutbildning med digital inriktning!

Sista ansök: Ansök nu, platser kvar!
Start: 2009-09-14