https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095695/us/gdymf3yyctxppatenfrz.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095586/us/suz55rrazzlpg8y02dwc.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095445/us/mgxc7pqr2o6zqgcwalij.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095335/us/igemfsbg4fm09ifnvfnn.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095221/us/tyodxznantzil5jjobjf.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095096/us/hs20wb7zlspwprpiwvun.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Håkan Olsén

Fakta

Kontakt

 • Ort

 • Längd

 • Lärosäte

  Håkan Olsén

 • Sista ansökningsdatum

  Se kursinnehåll

 • Startdatum

  Se kursinnehåll

 • Utbildningstyp

  Fritidskurs

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

 • Kategorier:

  Foto & FilmFotokurs steg 1, 2, 3 - Håkan OlsénSteg 1 - Nybörjare, 18-20 mars

Är du en av många som har köpt en digitalkamera och upptäckt hur spännande och det är att fotografera? Då kanske du känner att tiden är mogen att utveckla fotografin till en högre nivå, att ta betydligt bättre bilder. Då är den här kursen definitivt något för dig!

Med hjälp av spännande och lekfulla övningar/teman guidar dig Håkan Olsén genom digital- fotograferingens, bildbehandlingens och den fotografiska fantasins grunder. Det blir några fullmatade dagar med rolig och nyttig kunskap som hjälper dig att utvecklas som fotograf. Kursen är inte baserad enbart på teknik, utan tvärtom, bygger på en känsla av att bygga upp sitt fotografiska seende, sin fantasi, komposition, ljus, inspiration med enkla övningar. Naturligtvis behandlas de grundläggande ämnena som; hur din kamera fungerar och inställningar, överföring av bilder från kameran till datorn samt bildbehandlingens grunder i Photoshop.

Fotokurs steg 2, 15-17 april

Känner du att du behärskar din kamera hyfsat, har fotat en del och kanske till och med har använt något bildbehandlingsprogram? Känner du att intresset för foto är stigande och vill veta var dina egna gränser och utvecklingsmöjligheter ligger? Har du också gått Fotokurs/Workshop i fotografering steg 1, nybörjarkurs? Då är den här kursen definitivt något för dig! 

Det grundläggande i kursen är att utveckla dinegen fotografiska fantasi, dvs. sammanföra de viktigaste komponenterna som; komposition, ljus och fantasi till ett. Vi lär oss tänka färdig bild redan i skapandet. Efteråt använder vi Photoshop för att ytterligare förstärka bildens utseende och karaktär. Med hjälp av enkla och inspirerande övningar/teman guidar dig Håkan Olsén till ett annat synsätt i din fotografiska värld. Hur söker man inspirationen, idéerna, platserna, ljuset, den rätta tidpunkten? Hur mycket betyder mod behövs för att våga spränga sina egna gränser, socialt ansvar… Många frågor som rör din egen fotografiska utveckling alltså! 

Fotokurs steg 3, 3-5 juni

Har du också upptäckt att de riktigt bra bilderna sällan kommer till av en slump? Att det fortfarande är ljuset, blicken, att skapa förutsättningar och hårt arbete som ligger bakom. Många har sagt att de riktigt bra fotograferna äger ett slags sjätte sinne, och det ligger något i detta. Men för att lyckas kliva upp på den plattform man själv önskar, oavsett genre, så krävs det naturligtvis en stor portion hängivenhet, lust och engagemang. Och inte minst – kärlek till dina bilder. Stämmer det här in på dig, eller har du gått steg 2, då är du också redo för steg 3.

Vi har så här långt lagt ner en del möda på att utveckla den fotografiska fantasin, ljus och komposition– och det kommer vi att fortsätta med, även om det nu blir fler tekniska inslag: Råformat, mer och avancerad bildbehandling, perfekta utskrifter på olika papperstyper. I steg 3 strävar vi efter en gemensam utställning i Magasinets fantastiska lokaler. Alltså, utställningen blir Er Grand Finale efter steg 3!

Kurs TEMA PORTRÄTT, 20-22 maj

Tillhör du dem som gillar att fotografera människor och har en viss erfarenhet av kameran och dess inställningar? Vet något om hur man bildbehandlar? Gillar du att anta nya utmaningar i en ny miljö, möten med nya människor, jobba intensivt under tre dagar i både färg och svartvitt? Känner du att det är dags att kliva upp ett steg till i din fotografiska utveckling. Då är definitivt denna kurs något för dig!

På Magasinet i Falun, där vi kommer att hålla till, är ett eldorado för den som älskar att ta annorlunda och spännande porträtt. Sällan träffar man på en byggnad som inrymmer så många olika och föränderliga ljussituationer och bakgrundsmotiv som just här. Direkt i anslutning ligger också de gamla lokstallarna, järnvägsstationen och det är endast några minuters gångväg till Falu centrum. Gott om inspirerande närmiljö alltså!