https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Högbergsskolan

Fakta

Kontakt

  • Kontakthogbergsskolan@tierp.se
    0293-18364


Fordons- och transportprogrammet - Transport

Är du intresserad av modern teknik och miljö? Gillar du kundkontakt och har en känsla för kvalitet? Då är Fordons och transportprogrammet något för dig.

”Praktiken var jättebra – jag har nästan säkert jobb när jag tar studenten.” Oskar

På Högbergsskolan kan du välja mellan inriktningarna personbil, lastbil och mobila maskiner och transport. Gemensamt för alla inriktningarna är att du får bred teknisk teori och praktik under utbildningen. Inriktning personbil passar dig som vill jobba med service, underhåll och reparationer av personbilar. 

Vill du hellre jobba med lastbilar, jordbruksmaskiner och entreprenad- och skogsmaskiner väljer du inriktningen lastbil och mobila maskiner. Arbetet ställer stora krav på kunskaper om maskinens funktion ochuppbyggnad och rör allt från småfel till stora reparationer. 

Är du mer intresserad av att arbeta inom transportsektorn som yrkesförare söker du till transport. Det är en bransch där trafiksäkerhets-, kvalitets- och miljökrav går hand i hand med ett ökat ekonomiskt tänkande.

Högbergsskolan ger dig dessutom möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet. Allt för att du skall kunna utforma en utbildning som passar dig. Under utbildningen får du även minst 15 veckors praktik ute på företag vilket ger dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Så oavsett om du vill bli bilmekaniker, lastbilsmekaniker eller yrkesförare kommer Fordons- och transportprogrammet passa dig.

Läs mer om Högbergsskolan och våra program på hogbergsskolan.se