https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1628714361/us/p0ivmti5ws0ijlff7lj6.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1633082091/us/u2odp6julvrrcryswje2.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Hulebäcksgymnasiet
Hulebäcksgymnasiet

Fakta

Kontakt

  • Kontaktexpedition.gymnasiet@hule.harryda.se
    031-7246601


Fordons- och transportprogrammet - Personbil

Bilar, motorer, praktiskt arbete och modern teknik är Fordons- och transportprogrammet på Hulebäck.

– Att få syssla med bilar och motorer på skoltid är som en dröm, säger Kristoffer Lundberg, tidigare elev på programmet.

Fordons- och transportprogrammet är yrkesförberedande och alla som går ut programmet är färdiga för att anställas som fordonsmekaniker. På Hulebäcksgymnasiet erbjuder vi inriktningen personbilsteknik. Arbetet är omväxlande och branschen utvecklas ständigt. Vi följer med i utvecklingen och håller oss uppdaterade inom modern teknik. På programmet jobbar vi antingen i helklass eller med stationssystem, vilket innebär att eleverna arbetar enskilt eller i par, med de olika studieavsnitten.

Eleverna kan välja i vilken ordning de vill arbeta med sina stationer där det praktiska arbetet varvas med teoretiska uppgifter. Fordonseleverna arbetar praktiskt både i skolan och på företag. På Hulebäcksgymnasiet får du arbeta både med övningsbilar och riktiga kundbilar.

Praktiken är 15 veckor av gymnasietiden och ger dig många kontakter som kan leda till jobb direkt efter gymnasiet. Vi tar endast in en klass per läsår. Eleverna lär känna varandra väl, vilket gör att sammanhållningen eleverna emellan och relationen mellan elever och lärare blir mycket bra.


+