Den största delen av utbildningen består av kurser i folkhälsovetenskap, men också biologi utgör en stor del. Syftet med det är att studenterna ska förstå hur allting hänger ihop, till exempel hur vår påverkan på naturen får konsekvenser för klimatet och folkhälsan.
Det gör dig som vill läsa till Folkhälsostrateg vid Högskolan i Gävle, unik på arbetsmarknaden. Utbildningen är bred och även ämnen som exempelvis hälsovetenskap, beteendevetenskap och ekologi ingår.
En bred kompetens
Genom utbildningen får du en kompetens som behövs i dagens och framtidens samhälle. Efter utbildningen kan du arbeta med hållbar utveckling på en övergripande nivå med områden som hållbar och jämlik hälsa, hälsofrämjande och inkluderande samhällsplanering och hälsofrämjande hälso- och sjukvård.
Tidigare studenters examensarbeten har till exempel handlat om Jämställdhetsarbete i idrottsföreningar, Socialt ansvarstagande ledarskap för hållbara och hälsofrämjande organisationer, Äldres fysiska – och psykosociala hälsa på särskilda boenden, och minskning av matsvinn – hållbar matkonsumtion och livsstil.
Strateg, samordnare eller projektledare
Utbildningen är utformad som en yrkesutbildning och vänder sig till dig som vill arbeta med förändringsprocesser genom att planera, starta upp, organisera, samordna och följa upp insatser för folkhälsa och hållbar utveckling i samverkan med andra aktörer.
Genomförd utbildning leder till en filosofie kandidatexamen i folkhälsovetenskap och ger dig förutsättningar för att du ska kunna söka till vidare studier på avancerad nivå i exempelvis folkhälsovetenskap.