https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Flygteknikcenter, Ljungbyhed
Flygteknikcenter, Ljungbyhed

Fakta

Kontakt

  • Kontakt
    0435-445690


Flygteknikutbildningen - Flygplan

Flygteknikprogrammet
Riksrekryterande yrkesutbildning med egna examensmål

I GY2011 är den flygtekniska utbildningen en riksrekryterande yrkesutbildning med egna examensmål. Flygteknikerprogrammet på Flygteknikcenter Ljungbyhed ger dig behörighet för vidare studier på högskola och yrkeshögskola.

Gymnasieutbildningen till flygmekaniker i Ljungbyhed genomförs under tre år. Utbildningen består av teori varvat med praktik. Praktiken genomförs både på skolan och ute på olika flygföretag. Skolan har möjlighet att utbilda totalt 72 elever fördelat på tre klasser.

Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler. I våra hangarer finns ett flertal flygplan som används i de praktiska momenten av utbildningen. Skolan har utbildningstillstånd enligt de Europeiska Luftfartsbestämmelserna, vilket garanterar en mycket hög standard på utbildningen. Detta innebär också att utbildningsintyget som du får efter utbildningen är giltigt i de ca 30 länder som är knutna till det Europeiska Luftfartssamarbetet.

Eftersom skolan har riksintag så bor flertalet av eleverna i skolans internat. I Ljungbyhed finns det goda möjligheter till en aktiv fritid. Det är nära till idrott och friluftsliv, och inom området på Ljungbyhed Park finns tex möjlighet till både tennis och golf. Skolan har även ett modernt gym.

Eleverna på Flygteknikcenter Ljungbyhed startar sin utbildning till flygmekaniker på turbinmotorflygplan (jet). Som elev på flygteknikprogrammet i Ljungbyhed kommer du att lära dig hur flygplan är uppbyggda och konstruerade samt hur man servar och underhåller dem på bästa sätt. Motorteknik, elektronik och hydraulsystem är bara några exempel på vad du får lära dig. Utbildningen är upplagd så att eleverna får en bred kompetens, allt för att du ska vara redo för anställning eller vidareutbildning inom flyget eller någon annan högteknologisk bransch.

Utbildningen passar dig som vill jobba i en internationell högteknologisk bransch med service och reparation av flygplan. Flygteknikcenter Ljungbyhed är en godkänd skola enligt de internationella regelverken (part-147) vilket gör dig behörig att söka anställning i hela Europa. Undervisningsmaterial och manualer är i stor omfattning skrivna på engelska, vilket ställer krav på dina språkkunskaper.

Efter utbildningen kan du söka jobb i hela Europa men naturligtvis också i Sverige, både civilt och militärt. Du kan söka anställning som flygmekaniker, flygplansmontör eller studera vidare till flygtekniker på vår yrkeshögskola. Att arbeta som flygtekniker kräver att du är ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig. Efter 1-3 års praktik som anställd kan du ansöka om certifikat hos Transportstyrelsen.