https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
STS Student Travel Schools

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0771-20 20 40
    Mail: welcome@sts.seFashion Design på Accademia Italiana, Florens

Drömmer du om att bli modedesigner och få se din egen kollektion på catwalken? Studera med oss på en italiensk designskola i toppklass och skaffa dig en utbildning som gör dig konkurrenskraftig i branschen.

Att studera Fashion Design på Accademia Italiana lägger en stabil grund för dig som brinner för att skapa och vill arbeta i modebranschen. Du utvecklar nödvändiga tekniska kunskaper och får se dina kreativa idéer gå från skiss till färdig produkt. Inga förkunskaper behövs, men under din studietid kommer du däremot att samla på dig både kunskap och arbetsprover som du sammanställer i en portfolio.

Om du väljer att ta en treårig examen på Accademia Italiana avslutar du dina studier med att visa upp din slutkollektion på en stor modevisning som regisseras av en professionel koreograf. 

Kända gästföreläsare

Accademia Italiana är utan tvekan en ledande aktör och många tidigare studenter är välkända profiler i den internationella modevärlden. Här undervisar erfarna lärare och det är inte ovanligt med intressanta gästföreläsare, exempelvis har både Karla Fendi och Vivienne Westwood föreläst på skolan.

Framtidsmöjligheter

Många som studerar modedesign har som mål att lansera en helt egen kollektion men det finns givetvis även andra möjligheter. Du kan i framtiden arbeta som exempelvis inköpare eller stylist. Många av våra studenter väljer att studera vidare på skolan efter sitt första år med oss, för att ta en akademisk examen, en så kallad bachelor's degree. Du kan välja om du vill fortsätta studera på samma campus, eller om du vill byta till skolans campus i Rom.

Vad studerar jag?

Exakt vilka ämnen du kommer att studera kan variera. För att få en ungefärlig bild av dina kommande studier har vi tagit fram exempel på kurser som ofta ingår. 
Läs mer under Exempel på kurser

Vem kan ansöka?

Du söker till den här skolan med dina gymnasiebetyg och genom en enklare intervju med oss på STS Study Abroad. Vi hjälper dig svara på frågor om specifika antagningskrav. 
Läs mer under Behörighetskrav