https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Sverigehälsan

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Malmö, Stockholm

 • Längd

  3 tillfällen under 3 månaders tid

 • Lärosäte

  Sverigehälsan

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  2 oktober Malmö/27 november Stockholm

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Psykologi & Terapi

 • Kontakt

  Tel: 040-698 60 00
  Mail: info@sverigehalsan.seSverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsans utbildningar vänder sig till dig som vill arbeta aktivt med hälsa, välmående och personlig utveckling. Vi erbjuder kompletta yrkesinriktade utbildningsprogram inom friskvård, stresshant... Läs mer

Familjebehandling med KBT

Beteendeproblem av olika slag uppstår ofta inom familjer. Att hjälpa familjer är på flera nivåer ett komplicerat arbete och något som kräver anpassade tekniker och verktyg. Inom KBT jobbar man med tanke, känsla och beteenden vilket är den bästa vägen fram för att hjälpa människor. Samtliga av dessa delar syftar till att hjälpa personer på såväl individ- som på gruppnivå.

Denna utbildning syftar till att ge dig som jobbar med familjer och ungdomar värdefulla kunskaper och praktiska redskap för ditt arbete.

Oavsett hur många medlemmar en familj har så är det viktigt att alla mår bra, uppvisar fungerande beteenden samt att kommunikationen fungerar. Under denna utbildning utgår vi från vad som faktiskt har visat sig fungerar vid kontrollerade studier och kartläggningar. Vårt mål är att du skall få med dig verktyg som äger stöd hämtat från forskningen.

Syftet är att utveckla dina redskap i kontakten med både enskilda individer inom en familj samt i mötet med hela familjen samlad. Dessa verktyg kommer fungera vid utredning, konflikthantering, aggressivt utagerande, risk-/missbruk, skapa ordning och struktur samt en rad andra familjebehandlingsrelaterade områden.

Se vår föreläsning om Familjebehandling med KBT!

I början av september hölls en kortare föreläsning med kursledare Johan Waara om Familjebehandling med KBT på vår Facebook-sida. Se hela föreläsningen här!

Föreläsare

Kurserna leds av Johan Waara, leg psykolog som tidigare arbetat som såväl skolpsykolog som på BUP. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar (psykologer, läkare, socionomer, lärare m.fl.), med särskilt fokus på kommunikation. Johan har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser. Parallellt med sitt arbete inom akademien så har Johan jobbat som utbildare och handledare sedan 2004.

Behörighet

Du som äger behörighet till denna utbildning skall arbeta löpande inom, för utbildningen relevanta, områden så som socialtjänst, skola, elevhälsa, BUP, HVB-hem eller något annat motsvarande. Du bör ha grundläggande kunskaper inom KBT, beteendeanalys och samtalsmetodik.