https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Påhlmans Handelsinstitut
Påhlmans Handelsinstitut

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Online

 • Längd

  Valfri takt upp till 1 år

 • Lärosäte

  Påhlmans Handelsinstitut

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  Löpande

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning
  Kurs

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Diplom

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  Tel: 010 - 157 64 34

  Mail: info@phi.sePåhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Vi erbjuder näringslivsanpassade kvalitetsutbildningar inom ekonomi, juridik och kommunikation. YH-utbildningar samt utbildningar och kurser på heltid och deltid. Sätt fart på karriären redan idag!Läs mer

Excel - Bas, online

Ett lätt, enkelt och roligt sätt att lära sig Excel! Saknar du eller vill du förbättra dina kunskaper i Excel? I samarbete med Learnesy erbjuder vi en kurs i Microsoft Excel. Pedagogiken bygger på korta lektioner, i genomsnitt 3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest.

Om kursen Excel - Bas, online

Du når lektionerna från dator, läsplatta och mobil – när du vill och var du vill. Efter genomförd kurs tilldelas du ett kursbevis och du kan när som helst logga in för att repetera om det är något du är osäker på eller har glömt.

Ditt abonnemang sträcker sig över ett år och innefattar 85 pedagogiska videolektioner i HD-kvalité. Kursen vänder sig både till dig som nybörjare som till dig som vill fördjupa dig ytterligare i Excel. Du väljer helt enkelt själv vilka lektioner som passar din kunskapsnivå.

Deltagarcitat

"Kursen var fantastisk! Korta och tydliga filmer med bra övningsuppgifter. Jag upplevde den mycket givande och har lärt mig mer än förväntat. Super bra!" (Narcisa, hösten 2020)

Målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare, men också till dig som regelbundet arbetar i Excel men känner att du har mer att lära och få ut av programmet. 

Kursens mål

Målet med kursen är att du ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra det till ett naturligt hjälpmedel både för jobb och privat. 

Förkunskaper

Du ska behärska svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Kursinnehåll

Kursen omfattar 85 lektioner som är indelade i följande 14 kapitel:

 1.  Lär känna Excel
 2.  Grundläggande funktionaliteter
 3.  Grundläggande formelhantering
 4.  Formatering
 5.  Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 6.  Skriv ut
 7.  Diagram
 8.  Justera kalkylbladets översikt
 9.  Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10.  Funktioner
 11.  Säkerhet och delning
 12.  Arbete i databaser
 13.  Pivottabeller
 14.  Konsekvensanalyser

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut.  Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som Leta rad och Om fel samt hur du skapar makron. 
* Tips: Favorisera lektioner för att enkelt hitta tillbaka till dem som du har mest användning av.

Kursmaterial

Allt kursmaterial som lektionsfiler och övningsuppgifter att träna på hittar du via ditt personliga konto som du når genom att logga in på kurssidan.

Prov

Varje kapitel avslutas med ett prov där frågorna baseras på innehållet i kapitlet: när du har svarat rätt på samtliga prov så erhåller du ett intyg vilket visar att du har genomfört kursen. 

Förlängning

Du har möjlighet att förlänga denna kurs mot en kostnad som är 50% av ordinarie avgift och förlängningen gäller i hela 12 månader.

Avgift och anmälan

2 495 kronor exklusive moms.
3 119 kronor inklusive moms (25 %).

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här. Där har du också möjlighet att använda Swish.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals yrkesinriktade kurser via LinkedIn Learning.
 • Förmånligt lån till avgiften.
 • Våra köpevillkor.