https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Kulturama gymnasium
Kulturama gymnasium

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 010-157 61 00
    Mail: info@kulturama.seKulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Hos oss kan du gå det estetiska programmet eller naturvetenskapsprogrammet och samtidigt få högskolebehörighet. Kombinationen av estetiska och teoretiska studier under gymnasietiden upplevs ofta lustf... Läs mer

Estetiska programmet - Musikproduktion

Drömmer du om att producera din egen och andras musik? Är du intresserad av att arbeta mot TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen? Då är profilen Musikproduktion det rätta valet för dig!

Profilens inriktning

Profilen Musikproduktion fokuserar på din individuella utveckling som musikproducent. Du får lära dig program som Logic och Pro Tools inom musik- och medieproduktion samt utveckla dina kunskaper inom ensemblespel, instrument/sång och musikteori.

Profilen består av tre programfördjupningar; Medieproduktion, Arrangering och komposition samt Musikproduktion.

Undervisningen i musikproduktion och medieproduktion, blandar teori med praktiska övningar där fokus är att arbeta mot medier som t.ex. TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen.

I arrangering och komposition ges möjlighet att fördjupa sig i sina låtar och produktioner genom att analysera och bearbeta olika beats och genrer.

Musikproduktion har tät kontakt med profilerna Singer/songwriter och Artist & Musiker vilket ger goda möjligheter till samarbete.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikproduktion har tillgång till flera fullbestyckade musikstudios med kontrollrum, flera musikredigeringsrum, övningsrum samt flera ensemble- och musikteorisalar.

Produktioner och samarbeten

Som elev på musikproduktionslinjen så kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Dessutom finns det samarbete med flera skivbolag och konsertarrangörer, vilket gör Kulturama till en branschrelevant skola.

Efter gymnasiet

Utbildningen på Kulturama Gymnasium och det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning på Kulturama musikproduktionslinje, så är du rustad att fortsätta studera vidare på folk- och musikhögskola, eller ge dig ut i branschen direkt för vidare äventyr.