https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Hässleholms Tekniska skola 1

Fakta

Kontakt

  • Kontakthts@hassleholm.se
    0451-268636


Estetiska programmet - Musik

Vill du läsa en utbildning, som ger dig grundläggande behörighet för högskole och universitetsutbildningar? ES Musik förbereder dig väl både för universitetsstudier och för vidareutbildningar inom musik såsom musikhögskolan eller folkhögskolor.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram, som ger dig möjlighet att utveckla ditt intresse för skapande verksamhet samtidigt som du får en bra grund för att söka dig vidare till högskole- och andra musikutbildningar. I inspirerande miljö med professionella lärare får du utveckla din konstnärlighet, på egen hand och i samarbete med andra.

Inriktning:

  • Musik

Du utvecklar dina förmågor i sång, instrument och musikteori. Du får enskild undervisning på 1 eller 2 instrument/sång och mycket tid att spela och sjunga i grupp. Vi ordnar också möten med musiker, artister och andra personer inom musikbranschen. Du medverkar i många konserter och föreställningar. Undervisningen bedrivs ofta i mindre grupper och är personlig och mycket varierande. Ämnen som ensemble, gehörs- och musiklära, arrangering och komposition ger dig en bred musikalisk grund.