https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Kulturama gymnasium
Kulturama gymnasium

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 010-157 61 00
    Mail: info@kulturama.seKulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Hos oss kan du gå det estetiska programmet eller naturvetenskapsprogrammet och samtidigt få högskolebehörighet. Kombinationen av estetiska och teoretiska studier under gymnasietiden upplevs ofta lustf... Läs mer

Estetiska programmet - Foto


Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din förmåga att berätta med bild och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 35 år långa erfarenhet av att utbilda fotografer!

Profilens innehåll

Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital och analog bildbearbetning, med fokus på bildberättande där ljussättning, komposition, bildanalys och fototeknik. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du arbetar både enskilt och i mindre grupper och har mycket kunniga lärare med yrkeserfarenhet som fotografer och egen firma.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Foto har tillgång till fyra studios varav en med dagsljus, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Våra generösa öppettider ger dig möjlighet att både fota och redigera utanför ordinarie skoltid. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium får du dessutom en egen bärbar Mac med Adobe CC sviten. Det är bra om du har egen systemkamera, men det finns även att låna.

Produktioner och samarbeten

Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Länsmuseet, Centrum För Fotografi, Kulturfyren, Statens Konstråd, m fl.

Efter gymnasiet

Utbildningen Profil Foto ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Tidigare elever har fått jobb som fotografer bland annat på Bilbyrån som är en av Sveriges största bildbyråer inom sport. Andra arbetar inom reklam eller som filmfotografer. Flera av våra elever har gått vidare till högskolestudier, däribland Akademi Valand.