Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Ingenjör?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Entreprenadingenjör

Ett framtidsyrke i expansiv region

Skåne är en av Sveriges mest expansiva regioner och behovet av nybyggnation är stort. Byggare som Peab, Skanska, HSB, JM och Riksbyggen storsatsar i regionen och bygger attraktiva bostäder och arbetsplatser. Det är smarta, moderna och innovativa byggen som ska möta framtidens behov i den växande regionen. Därför är behovet av arbetskraft med spetskompetens stort. Entreprenörsingenjör är en av våra senaste utbildningar som är framtagen tillsammans med ledande företag inom branschen.

Om yrket

Som entreprenadingenjör ansvarar du för projektets inköp. Det innebär att du förhandlar med entreprenörer och leverantörer, sköter upphandlingar och bevakar leveranser. Du sköter planering och beräknar behov och veta vad som behövs och när det behövs. Du tar fram kostnadskalkyler, planeringsunderlag och kontrakt. Det är en yrkesroll som kräver gediget kunnande om branschen, ekonomi och juridik. Men det är också en social roll som innebär mycket möten och förhandlingar.

Om utbildningen

Utbildningen sker i nära samarbete med ledande representanter från branschen. Därför kan vi erbjuda utbildning i de senaste IT-verktygen som branschen använder och unik insikter i hur de stora byggarna jobbar. Vi utformar undervisningen utifrån vad som passar bäst för de olika ämnena vilket innebär en blandning av föreläsningar, seminarium, eget arbete, grupparbete och studiebesök. Vi lägger stor vikt vid att våra studenter lär sig att vara affärsmässiga och ha god affärsetik.

Utbildningen innehåller en stor del LIA (lärande i arbete).

Du kommer få kunskaper om:

  • Att hantera IT-verktyg för kalkyl, inköp och planering
  • Att göra planeringsunderlag, anbuds- och produktionskalkyler.
  • Att kommunicera och samarbeta med berörda parter.
  • Att göra budget och beräkna projektets lönsamhet och resultat.

Läs mer om KYH Yrkeshögskolan här

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga