https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
KYH
KYH

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Växelnummer: 08-410 821 20
  Mail: antagningen@kyh.seKYH Yrkeshögskola

KYH Yrkeshögskola

KYH bedriver eftergymnasiala Yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar), godkända och kvalitetssäkrade av Myndigheten för yrkeshögskolan.Läs mer

Entreprenadingenjör


Gör avtryck i samhällsbyggnadsutvecklingen och bli en av nyckelpersonerna inom bygg- och anläggningsprojekt.

 • Bred yrkesroll med många möjligheter
  Arbeta inom anbud och inköp om du är duktig på förhandling och sociala kontakter, eller kalkyl och logistik om du är intresserad av ekonomi och planering.
 • Ansvar genom hela byggnationsprocesse
  Som entreprenadingenjör arbetar du som ett stöd till platschefen och upprättar planeringsunderlag och anbuds- och produktionskalkyler.
 • Social arbetsmiljö
  Yrkesrollen är väldigt social och stort fokus ligger på relationsbyggande, möten och förhandlingar.

Om utbildningen

En entreprenadingenjör deltar i alla skeenden av ett bygg- eller anläggningsprojekt, från planeringsstadiet till det att projektet är tekniskt avslutat. Som entreprenadingenjör inom samhällsbyggnad förhandlar du med underleverantörer och leverantörer, sköter upphandlingar, tar fram kostnadskalkyler och ansvarar för avtalsunderlag.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om planering, inköp och ekonomi och förbereds inför ett utvecklande arbetsliv. Det här är en yrkesroll med bra karriärmöjligheter för dig som gillar detaljkoll och trivs med siffror. Det är samtidigt en social roll som innebär mycket kontakt med leverantörer och såväl interna som externa kunder.

Som entreprenadingenjör har du en bred roll och är en av de viktigaste kompetenserna i bygg- och anläggningsprojekt. Du arbetar ofta som stöd till platschefen och upprättar planeringsunderlag och anbuds- och produktionskalkyler. Våra alumner arbetar bland annat på Wästbygg, Skanska och Veidekke.

"När jag är klar vill jag jobba med kundkontakt. Jag brinner för att jobba med inköp och den kontakten som man får med kunden. Det är verkligen en positiv aspekt av byggsektorn, man kan skapa relationer och lära sig mycket på vägen."
Saba Mamizad Moghtader, student Entreprenadingenjör

Det här lär du dig

 • Inköp och logistik
  Under utbildningen lär du dig om tid- och resursplaner, ritningar och beskrivningar samt hur du skapar inköps- och leveransplaner. I utbildningen ingår även en kurs i strategier för upphandling och inköp.
 • Kalkyl och anbud
  Du lär dig upprätta kvalitetssäkrade kalkyler, budgetförslag och utforma anbud. Du lär dig också att tyda förfrågningsunderlag och bygghandlingar.
 • Medarbetarskap
  I yrkesrollen kommer du att arbeta mycket i grupp och även nära kunder. Under utbildningen får du därför studera processer i grupputveckling och samarbete samt hur man skapar förutsättningar för effektivitet i gruppsammanhang.