Vill du få tips på fler passande utbildningar inom El & Elektronik?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Elektroteknik, högskoleingenjör

Vill du jobba med morgondagens elförsörjning, eller lära dig mer om mjukvarudefinierad radio och programmering av elektronik i inbyggda system? Utbildningen till högskoleingenjör i elektroteknik ger dig både de teoretiska och praktiska förutsättningarna.

Under de första 1,5 åren varvar vi teoretiska ämnen som matematik och fysik med praktiskt inriktade kurser i el- och reglerteknik, datorteknik och elektronik där du som student får möjlighet att bygga upp dina färdigheter i att designa, bygga och testa olika lösningar och få en bred grund i elektroteknik. I den senare hälften av programmet kan du välja den inriktning som passar dig bäst - elkraftteknik, elektronik med inbyggda system eller trådlös kommunikation. Vill du till exempel fokusera på förnybara energilösningar? Eller jobba med digitalisering genom styrning av elektriska kretsar? Du kan även välja mobilkommunikation, något som används i många system idag.

Under utbildningen får du kontakt med företag i regionen genom exempelvis studiebesök, gästföreläsningar och examensarbete. Du kommer även i kontakt med den forskning vi bedriver inom områden som antenner och signalbehandling.

Karriär

Efter din examen kan du exempelvis jobba med konstruktion, planering, konsultarbete, test, service, försäljning eller projektledning inom teknikområden som elkraftteknik, elektronik, inbyggda system, automation eller trådlös kommunikation. Som ingenjör får du färdighet i problemlösning och att arbeta med projekt, i team eller självständigt.

"Överallt där vi har varit på studiebesök så har företagen varit tydliga med att vi utbildar oss inom ett framtidsyrke och de har delat ut visitkort för till exempel examensarbete."
Henrik Johansson, student
Läs vår studentblogg
  • Ett fel inträffade vid hämtningen av blogginlägg. Klicka dig vidare till Piraja här
  • Ställ en fråga