https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Gävle

 • Längd

  180 hp

 • Lärosäte

  Högskolan i Gävle

 • Sista ansökningsdatum

  15 april

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Elektroingenjör

 • Kategorier:

  El & Elektronik
  Ingenjör

 • Kontakt

  Utbildningsledare
  Niklas Rothpfeffer

  Mail: nrr@hig.seHögskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle har cirka 16 000 studenter och erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 700 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Läs mer

Elektroingenjör 180 hp

Att vi kan skicka signaler som blir till ljud och bild kors och tvärs genom luften är något som vi numera tar för givet. Men hur går det egentligen till?

Sätter kunskaperna på prov

Som elektronikingenjör behärskar du tekniken som krävs för att omvandla elektroniska signaler till film, musik, telefonsamtal eller liknande. Utbildningen ger dig dels en god teoretisk grund inom elektronikområdet, dels många timmars praktisk övning i att använda tekniken. För att förbereda dig inför din kommande yrkesroll på bästa möjliga sätt får du sätta dina kunskaper på prov i ett flertal projektarbeten - ibland med en möjlig framtida arbetsgivare som samarbetspartner.

Signalerna från arbetsgivarna är tydliga

Elektronikingenjörer är för närvarande mycket efterfrågade av en lång rad arbetsgivare inom många olika verksamheter. Efter examen kan du exempelvis arbeta med konstruktion, utveckling eller underhåll på företag inom basindustrin, kraftindustrin eller på elektronikkonsultföretag. En karriär inom försäljning, media eller utbildning med elektronikinriktning är också högst tänkbar.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Läs mer om studiegång med co-op

Efter utbildningen

Som elektroingenjör kan du t.ex. arbeta med utveckling, konstruktion eller produktion inom ett stort antal områden alltifrån telekommunikations- och mikrovågsteknik till industriella automationssystem inom tillverkningsindustrin. Ett annat område är inom utveckling av digitala media där det behövs personer som kan implementera och underhålla den tekniska utrustningen.

Högskolan i Gävle erbjuder också möjlighet till fortsatta studier på något av de två masterprogrammen i elektronik med inriktningar mot telekommunikationsteknik respektive automationsteknik, se separata sidor i katalogen.