https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Astar
Astar

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Västerås

 • Längd

  15 månader

 • Lärosäte

  Astar

 • Sista ansökningsdatum

  Se Astars hemsida

 • Startdatum

  Se Astars hemsida

 • Utbildningstyp

  Komvux/Vuxenutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Betyg och diplom

 • Kategorier:

  El & Elektronik

 • Kontakt

  Tel: 010-43 44 000
  Mail: info@astar.seAstar

Astar

Vi på Astar vet att du har en yrkestalang inom dig. På våra utbildningar är målet att utveckla den och göra dig till en stjärna inom ditt yrke. Astar ger dig med andra ord stora möjligheter till jobb.... Läs mer

El-tekniker – klassrum & IAS, (individuella studier)

Detta program vänder sig till dig som vill arbeta som bland annat Installationselektriker eller Industrielektriker. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Men också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur.

Hur går utbildningen till?

Du får träna på det du lär dig via böcker genom praktiska övningar. För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar.

Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

Du gör även praktik på en arbetsplats – APL på minst 15% av utbildningen – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb. I våra fräscha lokaler arbetar vi med samma maskiner som branschen. Detta innebär att du är väl förtrogen med dessa maskiner när du kommer ut på din framtida arbetsplats. Handledningstiden är på 40h/vecka.

IAS, (individuella studier)

INDIVIDUELLA STUDIER – ej distans, men en flexibel studie oavsett vart du bor: Minst 10 timmar hanledningstimmar & 5 timmar antal lärarledda lektioner.

Alla lärarledda tillfällen kommer att ledas utav behöriga lärare i skolans lokaler; dessa timmar är till för att ge dig verktygen så att du når målet med kurserna utefter den plan som är uppsatt efter dig. Möjligheten att gå via en digital plattform på Google (Google for education) istället kommer att finnas för att kunna ta hänsyn till dina förutsättningar under utbildningen.

Digitalt kommer din individuella plan att även bestämma takten– med andra ord, läser du flera kurser samtidigt går det att läsa ett moment snabbare än vad du läser något annat, både digitalt som i skolan.