https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Akademi Båstad Yrkeshögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Båstad, Distansutbildning

 • Längd

  20 veckor

 • Lärosäte

  Akademi Båstad Yrkeshögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola
  Distansutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Jord, skog & trädgård

 • Kontakt

  tel: 0431-772 18

  mail: info@akademi.bastad.seAkademi Båstad

Akademi Båstad

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder inriktningar som ekonomi, turism, försäljning, trädgård och vård. Alla är framtagna i samarbete med respektive bransch. Vi ser till att du kommer rätt in i näring... Läs mer

Ekosystemtjänster i praktiken -inom skötsel och anläggning

Ekosystemtjänster i praktiken riktar sig till dig som är yrkesverksam inom skötsel och anläggning och vill kompetensutvecklas inom ekosystemtjänster och hur dessa kan implementeras i utemiljön. Under utbildningen får du kunskap om hållbara lösningar och ges möjlighet att utgå ifrån din egen närmiljö för att sedan kunna applicera de erhållna kunskaperna direkt i befintlig verksamhet.

Denna 20 veckor långa utbildning ökar din kompetens för att arbeta med anläggning och förvaltning av framtidens utemiljöer!

Under utbildningen bygger du på din nuvarande kompetens för att kunna arbeta självständigt med ekosystemtjänster. Du lär dig att kartlägga, värdera, planera och genomföra lösningar i utemiljön ur ett hållbarhetsperspektiv. De förvärvade kunskaperna kan du omsätta direkt i din verksamhet då teori vävs samman med hur man gör rent praktiskt.

Olika lösningar för en hållbar skötsel och anläggning behandlas. Exempel på innehåll som tas upp under utbildningen är: dagvattenhantering, våtmarksanläggning, hantera torka, rening av luft och vatten med hjälp av substrat och växter, regnbäddar, metoder för att öka den biologiska mångfalden, anläggning av ängsmark, grönare städer, bekämpning av invasiva arter, ogräsreglering, materialval, energisnåla och effektiva redskap i utemiljön ur ett hållbarhetsperspektiv.

Distansstudier och fysiska träffar

Utbildningen omfattar 50 YH-poäng och bedrivs på distans i 50% studietakt, dvs. 20 veckors studier, med 5 fysiska träffar á 3 dagar, varvat med distansstudier på hemorten. De obligatoriska träffarna kommer att ske vid Akademi Båstad Yrkeshögskola. Utbildningen kan leda till en förändrad yrkesroll och göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.