https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Slottegymnasiet
Slottegymnasiet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Ljusdal

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Slottegymnasiet

 • Sista ansökningsdatum

  15 februari

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Andra utbildningar

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet

 • Examen

  Gymnasieexamen

 • Kategorier:

  Ekonomiprogrammet (EK)

 • Kontakt

  Ekonomiprogrammet
  Staffan Södermark
  Tel: 0651- 185 12
  Mail: staffan.sodermark@ljusdal.seSlottegymnasiet

Slottegymnasiet

Slottegymnasiet är en liten gymnasieskola med stora möjligheter.Läs mer

Ekonomiprogrammet

Vill du vara med och spela en viktig roll i ett företag. Då är ekonomiprogrammet något för dig. Programmet är ett högskoleförberedande program. Hos oss kan du välja mellan ekonomi eller diplomerad gymnasieekonom. Det finns god chans till anställning direkt efter gymnasiet.

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt för att tillgodose människors behov. Företagsekonomi utgår från företagets perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag.

Du får driva ett eget företag (UF) under årskurs tre.  Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar som styr företag, organisationer och privatliv.

Vi gör flera studiebesök, som till tingsrätten i Hudiksvall, där vi tittar på en rättegång, Swedbank, Närljus, Grant Thornton, Proffice m.fl. Utbildningen ska också utveckla elevers kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar.

Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik. Vi har bl.a. en aktietävling i årskurs ett som grundar sig på människors förväntningar.
På ekonomiprogrammet får du även låna en bärbar dator som du kan köpa efter avslutad skolgång.

Vi har två paket som du kan välja mellan inför årskurs två, så du har tid att fundera.

Vidare studier

I Sverige och utomlands finns det många olika utbildningar inom ekonomi, både på universitet och på högskolor. Fördelen med att studera ekonomi är att du får en utbildning som är internationellt användbar.

Du har dessutom behörighet att studera vidare till många andra intressanta yrken, t.ex. journalist, polis, psykolog m.m. Självklar kan du även välja bland samhällsvetenskapliga utbildningar.

Inriktning diplomerad gymnasieekonom

Dessa är ekonomi eller diplomerad gymnasieekonom (för dig som vill lite mer). Slottegymnasiet uppfyller kraven för att kunna utbilda diplomerade gymnasieekonomer.

Inriktning ekonomi

Dessa är ekonomi eller diplomerad gymnasieekonom (för dig som vill lite mer). Slottegymnasiet uppfyller kraven för att kunna utbilda diplomerade gymnasieekonomer.

Inriktning Juridik

Inriktningen juridik passar bra för dig som vill veta mer om juridik och har ett intresse för lag och rätt, ekonomi och samhälle. Kurser som ingår i ämnet är privatjuridik, affärsjuridik, rätten och samhället och kriminologi. I inriktningen juridik får du utveckla dina kunskaper hur man använder juridik för att lösa problem och utreda vad som gäller i olika situationer.