https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
Hälsingegymnasiet

Fakta

Kontakt

  • Kontaktinfo@halsingegymnasiet.se
    0278-15151


Ekonomiprogrammet - Ekonomi

Är du intresserad av hur samhället fungerar? Är du sugen på att starta ett eget företag? Vill du ha en bred högskoleförberedande utbildning med fokus på företagsekonomi och samhällsvetenskap? Då kan ekonomiprogrammet vara ett bra val för dig.

Ekonomi handlar om hur våra resurser används bäst för att tillgodose våra behov. Du får lära dig hur människor tänker, hur samhället fungerar och hur företag tjänar pengar på det. Du får lära dig, och prova på, att starta och driva ett riktigt företag inom ungt företagande. Kurser som psykologi och entreprenörskap ger en djupare förståelse, och hela programmet färgas av profilen Hållbart företagande, där du lär dig utveckla produkter och affärsidéer som är hållbara på längre sikt. Där får du fundera på hur framtidens ekonomi kan komma att se ut, och vilka produkter och idéer som människor då vill ha och som företag då kommer att tjäna pengar på. 

”Eftersom jag inte vet vad jag vill bli i framtiden är Ekonomiprogrammet perfekt. När jag tar studenten kommer jag ha behörighet till många intressanta program på högskolor. Jag hade först tänkt söka ett annan program men efter en dag med kunniga lärare och hemmak- änslan här på skolan så var jag fast. Det bästa med ekonomiprogrammet är just själva ekonomiämnena. Man lär sig hur människor tänker, vilka behov vi har och man kommer till insikt med många saker. Jag skulle rekommendera Ekonomiprogrammet till alla som inte redan vet vad de vill bli, det kan vara en grymt bra grund för det mesta.” Elin Bolkéus, Ek15A
  • Entrepenörskap och företagande
  • Företagsekonomi
  • Internationell ekonomi
  • Ledarskap och orgamisation
  • Företagsekonomi - specialisering
+