Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Makeup, Skönhet & Hudvård?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Ekologisk Hudvårdsterapeut

Axelsons  utbildning till Ekologisk hudvårdsterapeut skiljer sig en hel del från en traditionell hudterapeututbildning. Den bygger på hållbarhet och på en helhetssyn som sätter människan och ekologin i centrum. Produkterna som används är ekologiska, växtbaserade och inte testade på djur.

Information om Ekologisk Hudvårdsterapeut

Huden är en direkt avspegling av vår hälsa och hudproblem kan för många människor bli en stark motivation att söka hjälp då det bokstavligt talat sitter i ansiktet! Vår hud påverkar vår självbild och självkänsla. Som ekologisk hudvårdsterapeut med helhetssyn har du i ditt yrke möjlighet att hjälpa människor att bemöta problemen djupare än bara på ytan.

Hudproblem börjar inte nödvändigtvis i ansiktet. Vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion och livsstil. Vi lär oss hur vår yttre skönhet avspeglar tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Vi får en förståelse för var i kroppen ett hudproblem kan starta och hur vi med ekologiska hudvårdsprodukter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.

De ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar hud, hälsa och miljö. Därför är ekologi en viktig aspekt av hudvård. Produkterna som används i utbildningen är ekologiska och innehåller inga mineraloljor, syntetiska eller petrokemiska tillsatser eller färgämnen. Råvarorna är vegetabiliska och kommer från kontrollerade odlingar.

En Ekologisk Hudvårdsterapeut arbetar utöver ekologiska ansiktsbehandlingar även med lymfmassage, ansiktsmassage som t ex naturlig facelift, frans- och brynfärgning, plock av ögonbryn samt kroppsvaxning.

Utbildningen kan med fördel kombineras med andra studier eller ditt nuvarande yrke.

Kursinnehåll

På utbildningen till ekologisk hudvårdsterapeut lär du dig ekologisk dermatologi, det ekologiska samspelet mellan människa, hud och miljö, hudens kemi, ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, lymfmassage för hela kroppen, manikyr, pedikyr, vaxning, makeup, hygien, fytokosmetik, näringslära, syra/basbalansen, kundbemötande, marknadsföring, att starta sin verksamhet med mera. Se studieplan för mer detaljerade uppgifter. Teori och praktik varvas under året.

Om oss

Läs mer om Axelsons och vårt utbildningsutbud här

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga