https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Dublin Business School, Irland

Studera i Dublin!

Drömmer du om att plugga utomlands? Vill du studera i Dublin? EduPlanet erbjuder dig att studera på Dublin Business School (DBS) och du kan välja mellan en rad olika utbildningar. Dublin Business School är ett privatägt och har ett väldigt gott rykte på Irland. Skolan är ett av landets främsta college och har sitt campus utspritt över sex byggnader i centrala Dublin.

Studier i Dublin erbjuder ett aktivt fritidsliv

DBS har två intag per år, ett i januari och ett i september. Septemberintaget är det största och då antas cirka 600 nya studenter, både irländska och internationella. Intaget i januari är däremot bara öppet för internationella studenter. Innan kurserna drar igång i september anordnar skolan årligen ett par introduktionsveckor, där alla nya studenter får möjligheten att göra sig hemmastadda och hänga med på roliga aktiviteter.

Det finns även möjlighet för ett aktivt fritidsliv mellan tentaplugg och föreläsningar. Det finns en mängd olika studentföreningar och klubbar du kan gå med i för att göra något roligt på din fritid, samt träffa nya vänner. DBS erbjuder en hel del bra service till sina studenter, så som hjälp med att hitta boende, branschkontakter, studentaktiviteter, två timmar extrahjälp i skolan per vecka, med mera.

Bra förutsättningar med en utbildning från Dublin Business School

Till skillnad från många andra college på Irland har DBS de rätta ackrediteringarna från de irländska myndigheterna. Detta betyder att med en utbildning från DBS är din examen erkänd och du har möjlighet att söka dig vidare till till exempel masters över hela världen. Dublin Business School har bland annat HETAC-accreditation (Higher Education and Training Award Council).

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN

Boende & Fritid

Res runt på Irland

Det är inte svårt att fastna för Dublin med hela dess nöjesutbud och trevliga befolkning. I Dublin har du alla möjligheter till en lyckad studietid. Skolan anordnar både aktiviteter och utflykter. Du kan även på egen hand upptäcka den gröna ön. Ta dig ut på landsbygden och upplev den fantastiska natur som Irland erbjuder i form av berg, dalar, floder, sjöar, hav och slott. kan du enkelt på egen hand ta dig ut på landsbygden för att se mer av den gröna ön, dess berg, dalar, floder, sjöar och slott.

Boende i Dublin

Dublin Business School har ett antal studentboenden att hyra ut till sina studenter. Dessa är väldigt populära så de blir uppbokade väldigt fort. Om du är intresserad av att boka boende genom skolan så bör du vara ute i god tid.

Väljer du skolans studentboende har du ett eget rum i en lägenhet som delas med fyra andra studenter. Lägenheterna ligger oftast inom cirka 5-10 minuters gångavstånd från skolan.
Som ny student ger skolan dig en bostadsguide där de tipsar om andra boenden och kontaktuppgifter till hyresvärdar.

Kurser

Dublin Business School har en stor mängd olika utbildningar att erbjuda i olika nivåer. Exempelvis kan du läsa en eller två terminer där du väljer kurser från skolans Undergraduate-utbud.
Du kan även läsa utbildningar på högre nivåer, så som en Master eller ett Higher Diploma.

Accounting and Finance

 • Accounting & Finance
 • Business Management (Accounting)
 • Financial Services

Arts

 • Arts (General)
 • Business with Psychology
 • Film Studies
 • Film, Literature & Drama
 • Journalism
 • Media & Cultural Studies
 • Psychology
 • Social Science

Business and Management

 • Business Information Systems
 • Business Information Systems with Cloud Computing
 • Business Management (project management/marketing/ leisure & recreation/ or HRM)
 • Business Studies with Work Placement
 • Marketing (with event management/cloud computing/ or digital media)

Law

 • Business Management (Law)
 • Irish Law

Study Abroad Semester

Du kan även läsa en eller två terminer på DBS. Då väljer du utifrån kursmoduler kurser som finns på Bachelornivå. Det är inte möjligt att fortsätta läsa till en Bachelor efter att ha läst ett Study Abroad Year/Semester, så detta alternativ passar de som inte vill vara borta så länge och som endast är intresserad av att läsa vissa specifika kurser.

När du bokar dina studier på Dublin Business School med EduPlanet får du kostnadsfritt hjälp studievägledning, ansökan, information och CSN-handlingar.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här