https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Umeå kommun
Umeå kommun

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Distansutbildning, Umeå

 • Längd

  60 veckor (cirka 1,5 år)

 • Lärosäte

  Umeå kommun

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  23 nov 2020

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Yrkeshögskoleexamen

 • Kategorier:

  Jord, skog & trädgård

 • Kontakt

  Evelin Örtelius
  Studie- och yrkesvägledare
  Tel: 090-16 11 44
  Mail: evelin.ortelius@umea.se

  Annika Svensson
  Utvecklingsledare Yrkeshögskoleutbildning
  Tel: 090-16 41 99 / 070-330 77 88
  Mail: annika.svensson.2@umea.seYrkeshögskolan Umeå Kommun

Yrkeshögskolan Umeå Kommun

Driftledare lantbruk

Bli en del av en grön framtid med hållbar livsmedelsproduktion. Den här utbildningen vänder sig till dig som kanske redan är i näringen och vill vidareutbilda dig för mer kvalificerade uppgifter och ett ökat helhetsansvar. Den är även för dig som vill ta klivet in i näringen med sikte på framtida drift av egen verksamhet och eget företagande.

Utbildningen startar 23 november och omfattar 60 veckor under cirka 1,5 år. Naturbruksgymnasierna Forslunda i Umeå, Nytorp i Arbrå samt Torsta i Ås samverkar för att erbjuda spets- och driftledarkompetens i hela norra Sverige. Vägarna till behörighet och antagning är många så tveka inte om du vill vara med och utveckla en spännande bransch som kombinerar högteknologisk kompetens med de biologiska och levande processerna hos djur och natur.

Upplägg

Utbildningen kommer drivas delvis på distans med daglig kontakt via datorn samt en del online-föreläsningar och annan distansundervisning. Dessutom ingår ett antal obligatoriska lokala träffar på ett antal orter i norra Sverige samt några gemensamma uppsamlingar på Forslundagymnasiet i Umeå.

Behörighetsgivande förutbildning

Saknar du formell behörighet och även reell kompetens som kan bedömas likvärdigt? Ingen panik, det kan finnas möjlighet att ta sig in på utbildningen ändå via en så kallad BFU, behörighetsgivande förutbildning.

BFU är en kortare utbildning innan själva Yh-utbildningen som fokuserar på de särskilda förkunskaperna som behövs. De som antas och blir godkända på genomgången BFU är sedan automatiskt garanterade en plats på utbildningen.

OBS! Du måste först ansöka till utbildningen som vanligt för att kunna få ett erbjudande om att eventuellt gå en BFU. Det är dock inte helt säkert att sådan startar då det beror på hur många behöriga som sökt till utbildningen.