https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Medborgarskolan

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Lidingö

 • Längd

  12 tillfällen

 • Lärosäte

  Medborgarskolan

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  7 april 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Diplom

 • Kategorier:

  Jord, skog & trädgård

 • Kontakt

  Tel: 010-157 57 57

  Mail: info@medborgarskolan.seMedborgarskolan

Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen ... Läs mer

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen, fördjupning

Vi fördjupar oss och omsätter teori till praktik runt hela hela konceptet trädgård! Lär dig mer och få bredare kunskap om växter, formgivning och odling som berikar ditt gröna trädgårdsliv.

Trädgårdar är fantastiska men kräver kunskap hos den som vill skapa,  sköta, förändra eller utveckla dem. För en givande och hållbar trädgård behövs kunskap om växter och hur man odlar, beskär, gödslar, formger, sår och planterar dem. Just kombinationen av skötsel och formgivning är lösningen för dig som vill utveckla din kunskap om trädgården för eget eller allmänt bruk.

Innehåll Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen, fördjupning

Stora trädgårdsutbildningen fördjupning är en längre utbildning där vi fokuserar på att omsätta teoretiska trädgårdskunskaper till praktiskt arbete över hela trädgårdsåret och växtsäsongen. Varannan vecka under säsongen 2021 kan du varva teori med att faktiskt gräva på plats. Från formgivning och design till beskärning och uppstart av trädgårdsarbetet i vårsäsong till höstavslut. Utbildningen ger en övergripande genomgång av trädgårdens många beståndsdelar från planering, sådd och plantering till skötsel, underhåll och skörd. Du lär mer om planteringsprinciper, jordförbättring och växtval. Vi sår, sätter lök och knölar och du får fördjupad kunskap om trädgårdens blommande och gröna växter, sommarblommor, perenner, buskar, träd och övriga ytor.

Upplägg

Teori blandas med praktik och vi har tillgång till Medborgarskolans utemiljö/trädgård vid vår kurslokal på Lidingö under hela växtsäsongen. Där kan vi omsätta teorin till handling och beskära både träd och buskar. Lära oss gallra och träna oss i växtkunskap. Gruppen  kommer att bereda yta för olika gröna moment och följa och sköta platsen över trädgårdsåret. Studiebesök och viss praktik även på andra platser, i andra trädgårdar.

Utbildningen ges dagtid under 12 tillfällen, varannan vecka med start ons 7/4 med uppehåll i juli, och avslutas 29/9. Under sommaren ordnar vi med vattning och viss skötsel så att gruppen kan ta vid och fortsätta.

Aktuella datum: Ons 7/4, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6 och 30/6. Sommaruppehåll. Därefter ons 4/8, 18/8, 1/9, 15/9 och avslut 29/9. Kl 09.30-16.15. Studiebesök ingår.

Förkunskaper

Du bör ha gått någon av Medborgarskolans grundutbildningar inom trädgård eller ha motsvarande förkunskaper eller erfarenhet.

Kursmaterial

Visst kurs- och ritmaterial, verktyg etc som används samt studiebesök ingår.