https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1589789443/us/humanistcentrum_utkast_6.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581930462/us/tt3yso0gnxpn5fe40wtp.gif
Medborgarskolan

Fakta

Kontakt

  • Ort

    Stockholm

  • Längd

    10 tillfällen

  • Lärosäte

    Medborgarskolan

  • Sista ansökningsdatum

    Löpande

  • Startdatum

    14 sep 2020

  • Utbildningstyp

    Yrkesutbildning

  • Områdesbehörighet/behörighet

    Se utbildarens hemsida

  • Examen

    Diplom

  • Kategorier:

    Hotell & Restaurang

  • Kontakt

    Tel: 010-157 57 57
    Mail: info@medborgarskolan.se



Medborgarskolan

Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen ... Läs mer

Diplomutbildning: Konditor - grundutbildning måndagar

Upptäck glädjen i att baka både matbröd och det söta baket. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri. 

Denna utbildning ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Vi kan erbjuda både en grundutbildning och två kortare påbyggnadskurser för vidare arbete och studier inom bageri, konditori och restaurang. Utbildningen är öppen för alla intresserade. Du bakar med flera sorters mjöl, olika jäsmetoder och tekniker. Välkomponerade desserter, chokladpraliner och olika sorters bröd, bakverk och tårtor tillverkas. Få inspiration och idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje.

Innehåll

  • matbröd; focaccia, fyllda bröd, grovt bröd och surdeg
  • kaffebröd; olika sorters småkakor, muffins, maräng och brioche
  • desserter; crème brûlée, pannacotta, mousser och choklad
  • tårtor; moussetårtor, cheesecakes, anslag och prinsesstårta
  • choklad och praliner

Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg

Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas.

Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök. Start måndag 14/9, därefter 10 veckor i följd, med avslutning 23/11. (uppehåll v 44 26/10) OBS med reserv för ev ändring. 

Förkunskaper                                                                                                                       

Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Ledare

Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB samt har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Här hittar du samtliga våra utbildningar inom Bakning