https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Medborgarskolan

Fakta

Kontakt

  • Ort

    Stockholm

  • Längd

    10 tillfällen

  • Lärosäte

    Medborgarskolan

  • Sista ansökningsdatum

    Löpande

  • Startdatum

    21 juni 2021

  • Utbildningstyp

    Yrkesutbildning

  • Områdesbehörighet/behörighet

    Inget behörighetskrav

  • Examen

    Diplom

  • Kategorier:

    Hotell & Restaurang

  • Kontakt

    Tel: 010-157 57 57

    Mail: info@medborgarskolan.se



Medborgarskolan

Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen ... Läs mer

Diplomutbildning: Det växtbaserade köket


Intensivkurs i köket i sommar. Allt fler väljer att dra ner på köttet och fylla tallriken med mat från växtriket. I utbildningen vässar vi matlagningen och kunskaperna i köket där maten från växtbaserad kost spelar huvudrollen, men där komplement av kött och fisk kan användas för den som önskar.

Vi lagar mat med grönsaker i fokus. Växtbaserad kost. Under utbildningen lägger vi stor vikt på att bygga upp kompletta måltider, höja smakerna på råvaror från växtriket och jobba med olika konsistenser och texturer som kompletterar varandra. Allt för att du ska kunna jobba kreativt och självständigt i köket efter avslutad utbildning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill öka dina kunskaper inom det vegetariska köket och förstå grönsakernas magi.

Kanske arbetar du redan i ett kök, där råvaror från växtriket spelar en allt mer framträdande roll. Kanske är du intresserad av matlagning i största allmänhet och vill öka dina kunskaper inom det växtbaserade köket i synnerhet. Kanske vill du främst fördjupa dina kunskaper för god, hälsosam och klimatmedveten matlagning, som gör det lustfyllt att öka intaget grönsaker, bönor, linser, nötter, frön och frukt.

Innehåll Diplomutbildning: Det växtbaserade köket

  • Grundsmaker, konsistenser och texturer.
  • De gröna råvarorna – tillagning och smaksättning.
  • Tekniker för tillagning av rotfrukter, kål och andra grönsaker.
  • Smaksättare, såser, crunch och andra tillbehör som höjer upplevelsen.
  • Näringslära – att tänka på i ett grönare kök.

Upplägg

Utbildningen är upplagd intensivt  dagtid under två veckor i slutet av juni. Avslutas med ett teoriprov samt att deltagarna även planerar en avslutningsmeny som lagas sista dagen. Minst 2 tillfällen är helt teoretiska, men merparten av kursdagarna lagas det mat i vårt utbildningskök.

80 stud timmar start  21/6- 24/6 och 28/6-2/7 kl 9.00-16.30.

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till med förberedelser och att återställa köket.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostvetare, dietist, kokboksförfattare och anlitad föreläsare och kursledare. Hon är holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. Hon är även författare till Smarta sötsaker, Good mood food, Ärlig mat och Supersnacks. Läs gärna mer här. Ulrika har ansvarat för Medborgarskolans diplomutbildningar inom näring/hälsa/raw food. Hon håller också flera korta kurser i hälsosam matlagning.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.