Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Arkitektur, Design & Inredning?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Certifierad Modedesigner

Om du vill arbeta i Modebranschen som anställd eller egen företagare i Sverige eller internationellt har vi utbildningen för dig. Deltidsutbildning (ca 25% studietakt) på distans under en termin med 6 helgträffar i Stockholm. Alternativt läser du på renodlad distans i vår Kursportal.

Om utbildningen

Distans med 6 helgträffar eller på ren distans i kursportal

Distansutbildning med helgträffar kl 10-17 med föreläsningar, övningar och studiebesök. På helgträff nr 6 visar du och dina kurskamrater upp era examensarbeten. Efter godkänt examensarbete erhåller du ett certifikat som Modedesigner.

Kursportalen

Om du väljer att läsa på ren distans utan helgträffar.

Du kommer att få se filmer med vår lärare och med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Alla bilder i föreläsningsmaterialet finns även tillgängliga som stillbilder. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter direkt i Kursportalen. Slutprov för certifiering som du skickar in.

I Kursportalen har du tillgång till en community med andra studenter samt support via chatt eller mail. Här gör du också olika Quiz för att stämma av din kunskapsnivå. Du kan gå tillbaka och se filmer och föreläsningar samt stillbilder hur många gånger som helst under ett år.

Efter utbildningen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar med godkänt resultat ger dig Yrkesutbildningen Certifierad Modedesigner

Om du är intresserad av att arbeta i Modebranschen erbjuder vi en bred utbildning som ger dig goda förutsättningar att få anställning på ett modehus i Sverige eller internationellt. 

Eftersom du under utbildningens gång kommer att ta fram en egen kollektion inom Womenswear eller Menswear och accessoirs har du även goda förutsättningar till en karriär som egen företagare. 

Utbildningen fem moduler bygger upp din kunskapsnivå från en överblick av modebranschen och vidare till klädkollektion, visuell kommunikation och ekonomi samt företagande.

Läs mer om Inredningsakademin här.

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga