Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Konst & Hantverk?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Dekormålare


Med penseln som ditt främsta vapen imiterar du marmor och olika träslag, och utövar illusionsmåleri. Antingen i en mer traditionell yrkesroll för att återställa eller dekorera äldre möbler och interiörer, eller för att skapa spännande uttryck i nutida inredningsmiljöer och lura teaterbesökare med dina kulisser. Utbildningen är den enda i landet som arbetar med traditionella tekniker och material.

Utbildningens mål

Efter examen har du de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att arbeta som dekormålare. Du kan utföra kvalificerat dekormåleri inom restaurering och nyproduktion av möbler, föremål och interiörer och har djupa kunskaper om yrkets tekniska och etiska förutsättningar.

Lärande i arbete (LIA)

Utbildningen har inga reguljära LIA-kurser men externa praktikperioder ryms inom projektarbetskurserna. Under utbildningen får du även möjlighet att delta i externa evenemang vilket hjälper dig att knyta kontakter inom branschen.

Arbetsmarknad

Restaurering av kyrkor och kulturbyggnader har skapat efterfrågan på äldre målerikunskap. Men dekormålarkunskaperna används också för mer moderna ändamål, till exempel i nyproduktion av inredningar, inom teater och film eller till skyltning och utställningar.

Om oss

Mer information om Tibro Hantverksakademi hittar du här.

Relaterade artiklar
Ställ en fråga