https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1557230700/us/rliobjm5j1ilt0wgugix.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547554351/us/fe30flqzhes8kajof0z5.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1556090241/us/ynohwdvkl6cayhcncjz0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1567082227/Banner-YH-Utbildningssidan-se_lemowt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
Jönköping University

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Jönköping

 • Längd

  3 år, 180 hp

 • Lärosäte

  Jönköping University

 • Sista ansökningsdatum

  16 april

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet

 • Examen

  Högskoleingenjörsexamen i Datateknik, inriktning Mjukvaruutveckling och mobila plattformar

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  Karl Hammar
  +46 36-10 1611Jönköping University

Jönköping University

Jönköping University är en av de främsta i landet när det gäller internationellt studentutbyte och hos oss är det lätt att studera utomlands. Våra studenter är attraktiva på arbetsmarknaden, både ... Läs mer

Mjukvaruutveckling och mobila plattformar


Det här är programmet för dig som vill designa framtidens informationssystem. Smartphones och surfplattor ger tillgång till helt nya sätt att använda och söka information. Den nya tekniken innebär spännande utmaningar för ingenjörer som utvecklar mjukvaror för mobila plattformar.

Den mobila trenden har ännu bara börjat och det finns enorma framtidsmöjligheter för dig som vill arbeta inom området. Smartphones och surfplattor används allt oftare som klienter för Internetbaserade tjänster, antingen genom specialutvecklade appar eller genom mobilanpassade hemsidor. Funktioner som finns i dessa produkter, till exempel GPS och kameror, används tillsammans med data och tjänster på nätet vilket möjliggör nya sätt att använda, skapa och dela information varhelst det finns mobiltelefontäckning. Programmet lär dig utveckla mjukvaror och tjänster för dessa framtidens mobila plattformar.

"Utbildningen är ju så pass bred att jag kan jobba inom både industri och på reklambyrå."
Samuel Eklund

För att kunna utveckla mjukvara och informationssystem krävs det kunskaper i programmering, hur datorer fungerar och hur datornätverk är uppbyggda. Programmets tidiga kurser ger dig sådana generella baskunskaper inom datateknik. Utöver dessa baskunskaper ger vi sedan tillämpade kurser inom utveckling för mobila enheter och webben.

Utbildningen bygger till stor del på projekt och övningar som ger praktiska erfarenheter av de tekniker som lärs ut. Projekt kan löpa över flera kurser, så att du till exempel bygger ett användargränssnitt till en mobilapp i en kurs, för att därefter konstruera dess datalagring i nästa kurs och nätverksfunktionaliteten i en tredje kurs. Detta ger en helhetssyn och en förståelse för hela utvecklingskedjan.

Efter utbildningen

Som dataingenjör kan du arbeta som till exempel IT-konsult och programmerare inom många olika områden. Programmet ger dig en bred datateknisk kompetens som ger dig möjlighet att jobba med såväl utveckling av mobil- och webbappar som mer generell mjukvaruutveckling och applikationsdesign.