https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Utbildningsledare
    Åke Wallin

    Mail: ake.wallin@hig.seHögskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle har cirka 16 000 studenter och erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 700 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Läs mer

Dataingenjörsprogrammet 180 hp

Bli en del av digitaliseringen! Vi lever i en allt mer digitaliserad värld där de tekniska lösningarna blir allt fler och utmaningarna allt större. Vi behöver proffs på programmering och systemutveckling för att hänga med och leda utvecklingen.

En efterfrågad kunskap

Det som efterfrågas på en kraftigt växande arbetsmarknad är dataingenjörer med en bred kunskapsbas inom allt ifrån systemering, systemutveckling och programmering till problemformulering och projektledning. Det vill säga den typ av mångsidiga dataingenjörer vi utbildar på Högskolan i Gävle.

"Utbildningen har uppdaterat innehåll och vi får lära oss om aktuella och beprövade tekniker."
Rebecca, student

Mycket goda framtidsutsikter

Efter den berömda "IT-bubblan" är branschen återigen på stark frammarsch, både i Sverige och internationellt. Nu är det helt rätt läge att börja utbilda dig till dataingenjör.

Efter utbildningen

Det finns ett stort antal tänkbara arbetsområden för dig som dataingenjör.

De flesta som går ut Dataingenjörsprogrammet får jobb inom utveckling av användarapplikationer och systemprogramvara, både som mjukvaruutvecklare och systemerare, men vanligt är även konstruktion av digitala styrsystem, kommunikationssystem, hårdvarusystem eller andra liknande system där någon form av IT förekommer.

Andra aktuella områden är nätverksadministration och datasäkerhet. Om du har elektronik som intresse kan exempelvis processingenjör vara ett tänkbart område. Försäljningsingenjör med fackkunskaper inom IT är ytterligare ett exempel. Teknisk journalistik och multimediala produktioner är andra tänkbara arbetsområden för dataingenjörer.