https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618810686/us/modnseijtb0godejqnhq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Runö folkhögskola

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    08-728 57 20
    oden@runo.seRunö Folkhögskola

Runö Folkhögskola

Runö folkhögskola är skolan mitt i Stockholm. Här samlas människor med olika bakgrund men med samma vilja att utvecklas. Du som studerar på Runö folkhögskola får en starkare position på arbetsmarknad... Läs mer

Crossmedia & design – Särskild kurs

Brinner du för att uttrycka dig i text, bild och film? Ser du en framtid inom media och kommunikation utifrån ett designperspektiv?

I denna kurs får du utforska språket i text, bild och film och samtidigt ge det en form och layout. Kursen ger dig en bred kunskapsbas inom analoga och digitala mediers verktyg. Du får möjlighet att djupdyka inom olika områden och skapa material för en portfolio för fortsatta studier eller arbete. Vi har fokus på samhället där även kultur spelar en stor roll. Information och kommunikationsteknik är en viktig del i kursen och hur man får fram budskap med hjälp av olika medier.

Du får analysera hur grafisk formgivning kan användas i argumentation och hur innehållet påverkar mottagaren. Du kommer lära dig såväl användarbeteende som mediekanalers möjligheter och begränsningar. Du får erfarenhet och kunskaper om projektarbete och verktyg för att effektivisera ditt arbete samt öppna upp för din kreativitet. Exempel på projekt kan vara, grafiska profiler, webbplatser och kampanjer i t.ex. sociala medier. Utifrån projektets inriktning väljer du lämplig kanal för att nå ut med ditt budskap. Du lär dig arbeta i Photoshop, Illustrator, Indesign, Premiere, AfterEffects, Animate, HTML& CSS och WordPress.

Kursens mål är att ge dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom visuell kommunikation och blandade medier. Du kan självständigt arbeta med de olika grafiska programmen. Du kommer ha en bred kunskap om färg, tryck, webbproduktion, fotografering, filmteknik och filmredigering. Du kommer kunna producera text och bild för tryck, webb och film.

Syfte

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper och färdigheter inom grafisk formgivning. Den ger också kunskaper om grafiska programvaror, färglära, typografi, tryckteknik, webbproduktion och fotografering. Du lär dig producera grafisk text och bild. Du får också kunskaper om utvecklingen inom det grafiska området.

Inom ramen för kursen ingår en längre praktikperiod. Praktikperioden syftar till att ge dig en fördjupad inblick i och kunskap om de budskap som förs ut via media.